Društvo

Danas ponesite kišobrane: Stiže promena vremena i pljuskovi, za vikend svežije i vetrovito

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/05/2023

-

07:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ušli smo u drugi deo nedelje koji će po svemu sudeći biti nešto prijatniji temperaturno, ali znatno nepovoljniji kada su padavine u pitanju. U pojednim delovima zemlje, do kraja nedelje, očekujemo češće i jače pljuskove ali i lokalne nepogode.

To potvrđuju i sve sinoptičke karte. Na njima sa vidi priliv umereno tople vazdušne mase sa juga, ali i vlage koja kruži kako u prizemlju tako i na visini. Iz toga razloga budite spremni na današnje pljuskove i sa sobom nosite kišobran ili kabanicu, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Po svojoj prilici, danas gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo. Ipak, akcenat, što se kratkotrajnih grmljavinskih pljuskova tiče, stavljamo na predele oko Kragujevca i južnije od ovog grada. U južnim predelima očekujemo da za period od 3h padne nešto više od 10 litara kiše po metru kvadratnom. 

Za vreme trajanja pljuska vetar se prolazno može pojačati. Mimo toga biće tiho i mirno, uz, vidimo slab do umeren severni i severoistočni vetar

Vetar je okrenuo na severni i zato će danas biti malo svežije, odnosno prijatnije nego juče. Maksimum temperature danas će se kretati od 23 do 26 stepeni.

U danima pred nama promenljivo oblačno, uz nešto više oblake i češće pljuskove sa grmljavinom. 

U poslepodnevnim i večernjim satima biće uslova za lokalne nepogode praćene grmljavinom i udarima groma.

Za dane vikenda svežije i vetrovito. 

Danas će na potezu od Šida do Negotina biti saharskog peska. Vazduh će zato na ovom području biti zamućen, a kiša i pljuskovi koji budu padali biće žute boje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija