Društvo

Kragujevac izbacuje ugalj iz sistema daljinskog grejanja

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2021

-

20:14

Kragujevac izbacuje ugalj iz sistema daljinskog grejanja
Klinički centar Kragujevac - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj kojim se omogućava da Kragujevac isključi ugalj iz daljinskog grejanja.


Projekat će biti podeljen na dva dela i prvi deo obuhvata rashodovanje starih kotlova i pripadajućeg postrojenja iz daljinskog grejanja Kragujevca, zatim ugradnju novih kotlova za toplu vodu na prirodni gas ukupnog kapacteta 110 megavata.

Zajam će se sastojati iz dve tranše, jedne od 14 miliona evra i druge od 4 miliona evra.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Odluke Mešovitog komiteta između države EFTA i Srbije Broj 1 iz 2021.godine o izmeni i dopuni Protokola B uz Sporazum o slobodnoj trgovini između države EFTA i Srbije u vezi sa definicijom pojma "proizvodi sa poreklom" i metodama administrativne saradnje.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Islanda, Zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Švajcarske konfederacije, Predlogu zakona o potvrđivanju izmena i dopuna 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 i 35 Carinske konvencije o međunarodnom prevozu robe na osnovu isprave za MDP (Karneta TIR) (Konvencija TIR, 1975).
 

Komentari (0)

Srbija