Društvo

Apel građanima: Ne ulazite u gradske fontane, ne pijte vodu iz njih

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2023

-

09:53

Apel građanima: Ne ulazite u gradske fontane, ne pijte vodu iz njih
Hram Svetog Save - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je danas na sve sugrađane da ne ulaze u gradske fontane, i ukazalo da voda u njima nisu za piće. 

"Pozivamo sve Beograđane, a ne samo maturante, da se primereno ponašaju kada dolaze do fontana i da iz bezbednosnih razloga ne ulaze u njih zbog niza instalacija koje postoje u fontanama, a i zbog štete koja se stvara tom prilikom", izjavio je za Tanjug Vladislav Stojanović, iz tog javnog preduzeća.

On je dodao da nisu samo maturanti ti koji ulaze u gradske fontane kada je period kraja školske godine, jer i drugi sugrađani to čine tokom celog leta i postoji mogućnost da dođe do povređivanja.

"U fontanama se nalazi čitav niz instalacija, kako vodovodnih tako i strujnih, a u vodi se nalazi posebna hemija koja služi da voda ostane što duže čista i bistra. Pozivamo Beograđane da ne uvode svoje ljubimce u fontane", rekao je Stojanović. On je upozorio da voda u fontanama nije za piće.

Stojanović je napomenuo da se često pored njih nalaze i česme, poput one na Trgu Nikole Pašića. 
Prema njegovim rečima, fontana "Vrelo života" pored Beograđanke je predviđena kao voda za piće i iz mlazeva može da se pije i to je jedina takva od svih gradskih fontana, kojih je ukupno 42 u Beogradu. 

"Dve ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije svakodnevno održavaju fontane u dve smene. Obilaze sve instalacije i pumpe, ali i javni prostor oko fontana. Sugrađani mogu da ugase žeđ na jednoj od 191 javne česme, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine, te ih molimo da budu odgovorni prema njima i poštuju javni prostor u kojem se nalaze”, rekao je Stojanović. 

Komentari (0)

Srbija