Društvo

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" pisao Vladi i Predsedništvu: Protiv su toga da se školska godina završi 2. juna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/05/2023

-

15:10

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" pisao Vladi i Predsedništvu: Protiv su toga da se školska godina završi 2. juna
Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" pisao Vladi i Predsedništvu: Protiv su toga da se školska godina završi 2. juna - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" uputio je dopis Vladi Srbije, predsedniku države i Ministarstvu prosvete u kome navode da su protiv inicijative da se školska godina u toj školi završi 2. juna, kao i da se omogući učenicima, koji to žele, da završe školsku godinu po planu i školskom kalendaru u objektu škole.

Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 09.05.2023. godine, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obeleži sećanje na žrtve.

"Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih", navodi se u dopisu.

Dodaju da za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ "Vladislav Ribnikar" neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja, kao i da Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ "Vladislav Ribnikar“.

"Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ "Vladislav Ribnikar", navedeno je u dopisu.

U pismu, upućenom na tri adrese, navodi se i da je na sastanku Saveta roditelja održanom 29.05.2023. godine dato puno poverenje predsedniku Saveta roditelja Igoru Đorđeviću, kao i da je smenjena zamenica Saveta roditelja Bojana Nedeljković. Još navode da je juče, u ponedeljak, 29.05.2023. godine na nastavi u OŠ "Vladislav Ribnikar“ bilo više od 800 učenika u obe smene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu.

"I za kraj želimo da vam iznesemo mišljenje velikog broja dece koja su u ovoj nezapamćenoj tragediji pametnija od svih nas. Mnogi od sinoć plaču za svojom školom. Oni žele da idu u svoju školu, neće da je napuste i neće da dozvole da ih jedan K.K. sve pobedi! Po njihovom mišljenju bilo kakvo drugo rešenje osim sedenja u njihovim klupama bila bi pobeda zločina nad svima njima i nad svima nama!", navodi se u dopisu.

Inače, Bojana Nedeljković saopštila je juče da je na sastanku u Predsedništvu Srbije, na kojem je učestvovala zajedno sa Milankom Negić, majkom devojčice Sofije Negić stradale u masakru 3. maja, predstavnicima svih relevantnih državnih ustanova i predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, dogovoreno da se školska godina u toj školi završava  2. juna, jer je to jedino rešenje za izlazak iz krize. 

Dogovoreno je i da će se od ponedeljka, 5. juna, svi učenici škole "Vladislav Ribnikar", sastajati u OŠ "Sveti Sava" - u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija