Društvo

Smenjena direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević"

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2023

-

18:07

Smenjena direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević"
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu Ivana Stašević Karličić smenjena je sa te funkcije, javlja Tanjug.

Doktorka Ivana Stašević Karličić je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, a na mestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Radnici Klinike "Dr Laza Lazarević" u više navrata su organizovali proteste i štrajkove sa zahtevom da Ivana Stašević Karličić bude smenjena sa mesta v. d. direktora.

Sredinom maja ove godine održali su protestnu šetnju od klinike do Vlade Srbije, gde su predali zahtev predsednici Vlade Ani Brnabić za razrešenje v. d. direktora te ustanove zbog navodnog mobinga koji je vršen nad radnicima.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je krajem prošle godine da je inspekcija RFZO posetila kliniku zbog prijave o nenamenskom trošenju novca i da je ustanovljeno da je fakturisano više lekova nego što je potrošeno, da na računu klinike nema sredstava za ishranu, dok ishrana nije plaćena dobavljačima. 

Takođe, ministarka Grujičić je navela i da je inspekcija Ministarstva rada, socijalne politike i boračkih pitanja takođe našla nepravilnosti u radu klinike, te da je zbog toga predložila Vladi Srbije da direktorku smeni.

Ministarstvo zdravlja je nekoliko puta predložilo Vladi smenu direktorke Klinike "Dr Laza Lazarević".

Komentari (0)

Srbija