Društvo

Ajeti: Nije moguće govoriti o trovanju ili epidemiji u Dečanima, nema mesta panici

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2021

-

13:54

Ajeti: Nije moguće govoriti o trovanju ili epidemiji u Dečanima, nema mesta panici
Ajeti: Nije moguće govoriti o trovanju ili epidemiji u Dečanima, nema mesta panici - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Još nema zvaničnih informacija i zato nije moguće govoriti da li je u Dečanu reč o trovanju, epidemiji ili nekom drugom probemu, izjavio je danas direktor kosovovske bezbednosne agencija (KIA) Petrit Ajeti na sednici parlamentornog odbora za nadzor.

Tu informaciju novinarima je prenela predsedavajuća odbora Ganimete Musliju nakon sastanka koji je trajao gotovo sat vremena. Ona je rekla, a prenela prištinska RTK, da je Ajeti kazao da nema mesta zabrinutosti za nacionalnu bezbednost i da stanovnici Dečena nemaju razloga za paniku.

"Sada to ne možemo nazvati ni trovanjem, jer nemamo dokazane analize šta se tamo zaista događa, te zaključke izvode zdravstveni zavodi i oni će reći da li je u pitanju trovanje, epidemija ili neki drugi problem...", rekao je Ajeti, prenela je predsednica parlamentarnog odbora.

Ganimete je rekla i da bezbednosna agencija prati situaciju u Dečanu.

"Što se tiče naših pitanja direktoru KIA, bili smo usredsređeni na nacionalnu bezbednost. Sa punim uverenjem mogu da kažem, za ono što je direktor rekao, da građani u Dečanu ne bi trebalo da paniče kada je reč o nacionalnoj bezbednosti", rekla je Ganimete.

Na redu su zdravstvene institucije koje treba da saopšte sertifikovane laboratorijske testove kako bi tačno znali šta se zaista događa u Dečanu.

U opstini Dečan je proglašena vanredna situacija zbog velikog broja građana koji su zatražili medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja, sa sumnjom da je reč o vodi. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija