Društvo

Gašić: MUP će nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/06/2023

-

18:49

Gašić:  MUP će nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije
Gašić: MUP će nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je pripadnike Uprave granične policije na Aerodromu „Nikola Tesla“ koji od danas rade u novim uniformama i istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije kako bi se postigla još veća efikasnost prilikom rešavanja svih bezbednosnih izazova.

„Prvi utisak koji putnici steknu već prilikom sletanja u Srbiju, dobija se upravo od pripadnika granične policije, sa kojima se naši građani kao i strani državljani susreću već prilikom pasoške kontrole. Neophodno je da uz osmeh i pozitivan stav pokažemo iskrenu dobrodošlicu svima koji ulaze u našu državu, i da damo jasnu poruku da će se svi tokom boravka u našoj državi osećati bezbedno i sigurno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Gašić, saopštio je MUP.

mup.gov.rs

 

 

Ministar je istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem i osavremenjivanjem opreme koju ovi pripadnici koriste.

„Ulaganjem u opremu pripadnika MUP-a, olakšavamo svakodnevni rad policije, a naš konačni cilj je da pružimo još bolju zaštitu i bezbednost svakog građanina u Republici Srbiji. Težimo modernizovanju policije kako bismo pokazali da brinemo o ljudima i njihovoj bezbednosti, kao i o njihovoj imovini“, rekao je Gašić.

"MUP će pojačati kontrolu na Aerodromu kako bi sprečio rad divljih taksista"

Gašić je istakao je danas da će policija pojačati kontrolu na Aerodromu "Nikola Tesla" kako bi u potpunosti sprečila rad divljih taksista. 

Ministar je nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnicima grada Beograda, rukovodstvom Aerodroma, pripadnicima granične policije, komunalne i drugih nadležnih institucija naglasio da akcija usmerena protiv divljih taksista neće biti jednokratna i kratkog daha, već da će biti stalnog karaktera, navodi se u saopštenju MUP-a.

mup.gov.rs

 

 

Naglasio je da su ministar Goran Vesić i on istrajni u sprovođenju ove akcije, koja je pokrenuta aprila ove godine i da neće odustati u nameri da se zavede red na beogradskom aerodromu. 

"Nedopustivo je da nelegalni taksisti varaju naše građane, strance koji dolaze u našu zemlju i remete rad taksi službi koje legalno posluju. Policija i druge nadležne službe staće im na put i ovaj problem rešiti", poručio je Gašić. 

Strani turisti i investitori koji dolaze u našu zemlju prvi utisak o nama i Srbiji, kako je rekao, steknu upravo na aerodromu, a divlji taksisti svojim nelegalnim radom stvaraju lošu sliku o nama i štete ugledu naše prestonice, zaključuje se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija