Društvo

Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

21:52

Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno
Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da se MUP neće zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čuje da se "oseća bezbedno".

Gašić je rekao da je Ministarstvo uradilo mnogo, kao i da će uraditi još više da svakom građaninu i detetu osigura da se osećaju bezbedno.

"Tragedije koje smo doživeli, i u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, u kojima su porodice izgubile najmilije, duboko su nas potresle i pred čitavo društvo postavile isti cilj da učinimo sve da se ovakav zločin više nikad ne počini", rekao je Gašić.

Fonet/Milica Vučković

 

Istakao je da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana. 

''Naša zemlja se nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji", istakao je ministar.
On je poručio da je najvažnije da srpski narod na KiM zna da je njihova država uz njih i i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost.

Svečanost je počela nakon dolaska predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Prikazani su filmovi koji predstavljaju istoriju MUP-a, kao i ličnosti koje su personifokovale tradiciju policije.

Poseban osvrt je dat pripadnicima MUP-a koji su stradali u toku ratnih dejstava.

Fonet/Milica Vučković

 

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka kulture Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, kao i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, predstavnici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve. 

Pripadnici MUP-a na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu su u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a danas ranije prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija