Društvo

"Ispruži ruku za život": Humanitarna akcija doniranja krvi za obolele od multiplog mijaloma u Pančevu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/06/2023

-

10:33

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Udruženje obolelih od multiplog mijaloma Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u Pančevu pod sloganom " Ispružite ruku za život". Cilj je da se podigne svest o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, jer su krv i njeni produkti terapija za obolele od ove vrste karcinoma.

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo kaže da ovom akcijom žele da pošalju poruku da bez dobrovoljnih davalaca krvi život može da stane.

"Ideja je da se svi zajedno zahvalimo dobrovoljnim davaocima krvi na njihovoj humanosti, jer ako svi ispružimo ruku, što je slogan naše kampanje, onda život neće stati", kaže Todorović za Euronews Srbija.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi organizovana je sutra u Pančevu i to 10 do 14 u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u Ulici Žarka Zrenjanina 15, dok će transfuziomobil biti parkiran na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Radomira Putnika. 

Dolazak je najavilo više od 100 dobrovoljnih davalaca krvi koji žive širom Srbije, a Todorović je pozvala Pančevce i Pančevke da se pridruže akciji.

Za obolelele od multiplog mijaloma krv i produkti krvi su vrsta terapije. Inače, reč je o karcinomu, retkoj bolesti, koja danas pogađa sve mlađu populaciju. Bolest je izlečiva ukoliko se na vreme krene sa terapijom i lečenjem.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija