Društvo

Na severu zemlje suvo, u ostalim krajevima kiša i pljuskovi: U pet regiona na snazi žuti meteoalarm

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

09:14

Na severu zemlje suvo, u ostalim krajevima kiša i pljuskovi: U pet regiona na snazi žuti meteoalarm
Na severu zemlje suvo, u ostalim krajevima kiša i pljuskovi: U pet regiona na snazi žuti meteoalarm - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, na severozapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima. Na snazi je žuti metealarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasnokoji ukazuje  u pet regiona- Šumadija, Pomoravlje, Istočna Srbija, Jugoistočna Srbija, Kosovo i Metohija.

Obilne padavine očekuju se u prvom delu dana u južnom Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje (od 20 do 40 mm za 12 sati, na području Braničevskog okruga lokalno i više), saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne slabljenje, a krajem dana u većini krajeva i prestanak padavina. Uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim predelima postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 17 °C, a najviša od 18 °C na jugu Srbije, do 25 °C na severozapadu Vojvodine.

U Beorgadu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Kasnije posle podne prestanak kiše, a tokom noć i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 15 °C, a najviša oko 21 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak i to uglavnom u istočnim i južnim predelima Srbije. 

Naredne sedmice pretežno sunčano i osetno toplije - maksimalne temperature oko i malo iznad 30 °C već početkom sedmice, dok će u sredu i četvrtak (21 - 22.06.) najviše vrednosti dostići 35 °C u većini mesta. Krajem perioda ponovo nestabilno sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija