Društvo

Nastavlja se vremenska klackalica: Novi porast temperature, ali i novi hladan tuš - kada će se vreme stabilizovati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2023

-

07:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Toplo, ali promenljivo vreme koje je obeležilo vikend za nama, danas će zameniti sunce i novi porast temperature. Nakon prolaska ciklona došlo je do porasta vazdušnog pritiska iznad Balkanskog poluostrva, međutim nestabilnost se zadržala u pojedinim delovima naše zemlje.

Tako će biti i danas, ali sa više sunčanih perioda i temperaturom i do 29 stepeni. 

"Do kraja dana u većini mesta ostaje sa smenom sunca i oblaka i suvo, dok će samo ponegde u planinskim predelima biti uslova za kratkotrajne pljuskove. Maksimalna temperatura u većini mesta kretaće se oko 27 stepeni, uz umeren severni i severozapadni vetar", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

I 30 stepeni i kiša, pa novi hladni front

"Vreme sutra biće slično današnjem - tokom celog dana sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, lokalno će pasti i poneka kap kiše, a maksimalna temperatura biće i do 30 stepeni", dodaje Gojković.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Prognostički modeli najavljuju prolazno naoblačenje sa kišom za sredu, kada ćemo se ponovo naći pod uticajem hladnog fronta. Padavine će biti u obliku pljuskova praćenih grmljavinom i jakim vetrom, a pad temperature biće osetan, između 5 i 10 stepeni.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Prestanak padavina i razvedravanje očekuju se već u sredu uveče, a od četvrtka će biti ponovo toplije.

Zbog čestih promena vremena i velikih fluktuacija temperature preporučuje se dodatni oprez osobama sa hroničnim tegobama. 

Komentari (0)

Srbija