Društvo

Kanadski ambasador u Srbiji: Veoma smo povezani - mi donosimo naprednu tehnologiju, Srbi uzvraćaju talentom

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2023

-

21:43

Kanadski ambasador u Srbiji: Veoma smo povezani - mi donosimo naprednu tehnologiju, Srbi uzvraćaju talentom
Ambasador Kanade - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Kanade u Srbiji danas je organizovala prijem povodom obeležavanja Dana Kanade, a tom prilikom je ambasador Kanade u Srbiji Džajls Norman rekao da se danas slavi povezanost Srbije i Kanade, jer dve zemlje imaju mnogo toga zajedničkog.

On je za Tanjug istakao da tu pre svega misli na građane iz obe zemlje, koji žive u obe te zemlje, zatim i na mnogo sličnosti u svetu sporta, umetnosti, biznisa.

"Imamo mnogo Kanađana koji napreduju i donose nazad u Srbiju stečeno znanje i tehničko umeće i primenjuju ga u Srbiji, pa mi želimo da se to i dalje uvećava", rekao je ambasador.

On se zahvalio svima koji su došli na prijem i izneo nekoliko napomena u vezi sa izuzetnim ljudima iz dveju zemalja.

"Želim da govorim i o sportu i istaknem primer Milana Borjana, koji je igrao u našem nacionalnom timu kao golman na svetskom prvenstvu održanom prošle godine", rekao je Norman.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Naveo je da još jedan Srbin - Darko Rajaković - nastupa u jedinom kanadskom NBA košarkaškom klubu i nekadašnjem šampionu Toronto reptorsima. 

"Ove godne su Kanađanin Džamal Meri i neponovljivi Nikola Jokić doveli Denver Nagets do titule prvaka NBA lige, kada su kanadski Srbi slavili i Jokića kao najkorisnijeg igrača", istakao je on.

Dodao je da Kanada ima velike koristi od srpskih talenata, jer oko 100.000 Srba živi i doprnosi razvoju Kanade.

"To se odnosi i na umetnike koji žive i stvaraju u Kanadi, poput Davida Albaharija i drugih", naveo je amabasador.

Prema njegovim rečima, Kanada postaje jača zbog sposobnosti da primi ljude kako iz Srbije i tako i iz ostatka sveta.

"Samo za poslednjih godinu dana primili smo gotovo pola miliona imigranta, koji mogu da nesmetano da žive i stvaraju u našem kosmoplitskom društvu", napomenuo je Norman. 

Govoreći o povezanosti Srbije i Kanade, ambasador je najavio da je moguće da će u perspektivi biti ustanovljen i direktan let između Toronta i Beograda.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija