Društvo

Vreme danas sunčano i prijatno, za vikend mogući pljuskovi i grmljavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/06/2023

-

08:02

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Sam kraj juna donosi nam prijatno letnje vreme, baš kao što će biti i celo leto pred nama, bez velikih tropskih vrućina i suša. Maksimalna vrednost temperature danas će se kretati od 28 do 30 stepeni.

Letnja temperatura kombinacija je sunca i vetra, južnog pravca. U narednim satima biće tiho, a vetar će biti povremeno slab i umeren.

"Mnogima temperatura ispod 30 stepeni savršeno odgovara. Međutim, meteoropate danas mogu imati blage tegobe u vidu glavobolju, bolova u kostima i mišićima kao i razdražljivost. Svakako, savetujem vam da u prilagodite svoje fizičke aktivnosti i da u najtoplijem delu dana izbegavate veći napor i boravak na otvorenom", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbiaj, Milena Lazarević.

Srbija se, baš kao i veći deo regiona, nalazi pod uticajem ovog toplog vazduha koji pristiže sa južim vetrom. Gledajući ostale meteorološke parametre, reklo bi se da je atmosfera stabilna, što znači da danas ne očekujemo kišu.

"U narednim satima i do kraja dana preovladavaće pretežno sunčano vreme. Oblaci će danas biti retki, uglavnom na većim visinama i njih nazivamo cirusima. Važno je da znate da iz cirusa ne pada kiša, tako da danas kišobran slobodno ostavite kod kuće", kaže Lazarević.

Vikend pred nama neće biti tako stabilan kao današnji dan, pa su tako u subotu širom zemlje mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavine. Do nedelje će se zadržati toplo vreme, zatim drugog dana vikenda sledi manje osveženje. Početkom naredne sedmice sunčano i suvo.

Komentari (0)

Srbija