Društvo

Milićević: Važno da se nastavi stručno-pedagoški nadzor nad radom škola

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

18:43

Milićević: Važno da se nastavi stručno-pedagoški nadzor nad radom škola
Kancelarija za saradnju s medijima/srbija.gov.rs - Copyright Kancelarija za saradnju s medijima/srbija.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević ocenio je na sastanku sa načelnicima školskih uprava da je važno da se nastavi stručno-pedagoški nadzor nad radom škola i spoljašnje vrednovanje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, naredna školska godina će početi u redovnim uslovima, rekao je Milićević i naglasio da školske uprave treba da naprave godišnje planove, a prosvetni savetnici u školskim upravama treba da nastave da prate realizaciju ključnih projekata, kao što je obogaćeni jednosmenski rad u školama.

Govoreći o realizaciji završnog ispita, Milićević je na stručnom skupu posvećenom sumiranju rezultata rada u školskoj 2022/2023. godini rekao da su svi u sistemu dali svoj maksimum da se uspešno realizuje.

On je rekao da je ove godine je bilo dodatnih poboljšanja i novina u pogledu korišćenja platformi za škole, učenike i roditelje, a zahvaljujući dobroj koordinaciji rada školskih uprava sa školama i sa MUP-om, završni ispit je uspešno realizovan. Milićević je zaključio da nije bilo propusta koji bi doveli u pitanje kvalitet i regularnost završnog ispita i sistem upisa u srednju školu.

Komentari (0)

Srbija