Društvo

Otkriven razlog nezapamćene gužve na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/07/2021

-

20:29

Otkriven razlog nezapamćene gužve na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla"
Otkriven razlog nezapamćene gužve na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" - Copyright Twitter.com/@VecinaTiha, Twitter.com/@Sunkissbeach12

veličina teksta

Aa Aa

Za današnji kolaps koji je nastao na beogradskom aerodromu zaslužan je povećan obim saobraćaja i broja letovanja, ali i činjenica da je više aviona istovremeno kasnilo sa dolaznih aerodroma i sletalo, saopštili su sa Aerodroma "Nikola Tesla" za Euronews Srbija.

Prva nepredviđena situacija dogodila se sinoć kada su otkazani letovi na relaciji Tivat - Beograd i Beograd - Podgorica zbog tehničkih problema. Putnicima je obezbeđen smeštaj, a deo njih je danas stigao na svoje destinacije, izvestio je RTCG.

Ipak, to nije bio razlog današnjih gužvi. Sa beogradskog aerodroma kažu da se od početka letnje sezone beleži neočekivan porast obima avio-saobraćaja.

"Beogradski je jedan od aerodroma koji doživljava najbrži oporavak u ovom delu Evrope, iako je pandemija, koja je izazvala krizu bez presedana u avio-industriji, još uvek aktuelna", navode.

Ističu da je zbog povećanog broja letova tokom letnje sezone, ali i dodatnih zdravstvenih protokola i procedura, kao i neophodne provere dokumenata u uslovima pandemije moguće da će povremeno dolaziti do stvaranja većih gužvi nego što je to uobičajeno.

"S obzirom na činjenicu da je tokom vikenda inače povećan obim saobraćaja i broj letova, kao i na činjenicu da je više aviona kasnilo sa dolazih aerodroma i sletelo istovremeno, došlo je do stvaranja gužvi. Beogradski aerodrom zahvaljuje se putnicima na razumevanju i strpljenju", zaključili su u izjavi za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija