Društvo

Promena vremena u većem delu Srbije, suvo i toplo ostaje samo na krajnjem jugu zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

08:17

Promena vremena u većem delu Srbije, suvo i toplo ostaje samo na krajnjem jugu zemlje
Brankov most - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U većini krajeva Srbije danas će, u prvom delu dana, biti pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se na severu Vojvodine očekuje već pre podne, na ostale krajeve proširiće se po podne i uveče, uslovljavajući i lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Suvo i veoma toplo tokom celog dana zadržaće se samo na krajnjem jugu zemlje. Vetar slab, južni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni i u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od 13 do 21 °C, najviša od 29 °C na severozapadu Vojvodine do 35 °C na jugu Srbije.

U Beogradu će ujutro i prepodne biti pretežno sunčano i toplo uz slab južni vetar. Popodne i uveče povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U pojedinim delovima grada pljuskovi mogu biti kratkotrajno intenzivniji, uz grad i pojačan vetar. Najniža temperatura oko 21 °C, a najviša oko 32 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo i malo svežije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Lokalna pojava kiše očekuje se još ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku Srbije.

Od utorka sve toplije. Lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se samo u noći između utorka i srede, kao i u sredu tokom dana u Vojvodini, dok će najtoplije biti u četvrtak i petak u celoj zemlji, a u subotu još u južnim i istočnim krajevima, uz maksimalne temperature od 34 do 38 °C.

Nagli pad temperature za 10 do 15 stepeni praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom, koji se na severu i zapadu očekuje prvog dana narednog vikenda, u toku noći ka nedelji i u nedelju (6. avgusta) tokom dana će se proširiti i na ostale krajeve.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija