Društvo

Narandžasti meteoalarm u Srbiji: Nakon superćelijskih oluja sledi novi ekstrem - temperature idu na 40 stepeni u hladu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/07/2023

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je na slazi narandžasti meteoalarmom, ali ovog puta ne zbog superćelijskih oluja, već zbog tropske temperature. Danas se u hladu očekuje iznad 35 stepeni. Budite oprezni i izbegavajte veći napor tokom najtoplijeg dela dana. 

"Prema Srbiji se polako širi vrelina iz Afrike. Očekuju nas velike vrućine, naročito sutra, kada će biti i do +40 stepeni", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević. 

Ona dodaje da nam oblaci danas neće pružiti hlad, jer je pred nama potpuno vedar dan.

"Povremeno će na nebu biti visoki cirusnih oblaka ali oni u velikoj meri propuštaju sunčeve zrake, tako da danas ne zaboravite da zaštitite svoju kožu", priča Lazarević.

profimedia

 

Mirno će biti i u pogledu vetra. Duvaće slab do umeren vetar južnog pravca. Kada je reč o temperaturi, ona je prava julska. Od 35 do 37 stepeni.

Temperatura za naredne dane

Sutra još toplije. Do 40 u hladu.

"Utorak će biti najtopliji dan u nedelji, i kako to obično biva nakon toga sledi jaka promena vremena, koja će, nažalost, ponovo biti praćena nepogodama. Očekuje se pad za više od 15 stepeni, ali i jaka kiša, grmljavine, grad ali i vetar orkanske jačine sa brzinom oko 100 km/h", navela je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija