Društvo

Posle crvenog alarma, danas na snazi zeleni i žuti: Nema opasnosti od oluja, ali čeka nas novi talas pljuskova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2023

-

07:11

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Srbija napokon u obojena bezbednim bojama. Nakon crvenog alarma tokom vikenda, danas na snazi zeleni i žuti. Nema opasnosti danas od oluja to potvrđuje i najnovija satelitska slika.

Ciklon iz Đenove koji je u kombinaciji sa frontom sa severa zaslužan za možda i najjaču oluju u poslednjih deset godina, znatno je oslabio. Popunio se i noć za nama bila je mirna. Međutim, vreme nam sada kreira ciklon na visini, što znači da treba da se pripremimo za novi talas kiše i pljuskova, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Lazarević.

Prvi deo dana sunčano i suvo. Jaki pljuskovi očekuju se nešto posle podneva, prvo na zapadu a potom i u ostalim predelima. Jedino će u Vojvodini ostati suvo i vedro.

Oblaci  će danas biti tamni, gotovo crni jer će u sebi nositi krupne kapi kiše. Ovo je izuzetno važno napomenuti, jer će padavine poslepodne biti obilne, ali na sreću nema opasnosti od oluja i grada

Temperatura ispod 30 stepeni Celzijusovih. U najtoplijem delu dana od 22 do 25 stepeni.

Kada je reč o vetru, u narednim satima uglavnom mirno uz severni do severzapadni. Može se prolazno pojačati jedino tokom pljuskova

U narednim danima uživaćemo u umerenom toplom i sunčanom letom.

Ono što su lepe vesti, je da su oluje za sada iza nas, bar kad je reč o ovoj ovoj sedmici.

Temperatura oko 27 u proseku maksimalna, a jutarnja oko 16 stepeni

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija