Društvo

Tropske temperature, vlaga i sparina, ali samo još danas: Pregrejana zemlja i hladni front donose burnu promenu vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/08/2023

-

08:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U regionu će biti aktuelne oluje, ali u Srbiji još danas mirno, uz visoku i sparnu tropsku temperaturu - u najtoplijem delu dana biće od 35 do 37 stepeni.

U vazduhu ima dosta vlage, što u kombinaciji sa temperaturom iznad 30 stepeni stvara osećaj sparine. Promenu vremena najaviće nam upravo vetar, koji će danas duvati sa juga, umerenog do pojačanog intenziteta.

"Meteorološki zavod podigao je viši stepen upozorenja, pa i danas budite na oprezu i izbegavate da u najtoplijem delu dana budete na otvorenom, a pre svega veću fizičku aktivnost", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

"Dolazak hladnog fronta donosi burne oluje"

Već danima naš region beleži visoke temperature koje tokom dana idu i iznad 30 i 35 stepeni. Zemlja se sad prilično zagrejala, baš kao i more, pa će dolazak hladnog fronta sa severa izazvati burne reakcije u atmosferi i oluje.

"Hladan front dolazi sutra, tako da će i oluje u Srbiji biti aktuelne. U većem delu zemlje danas se očekuje mirno vreme, uz dnevni razvoj oblaka iz kojih poslepodne može i malo zagrmeti", dodaje Lazarević.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Sutra bi trebalo da bude najdinamičniji dan u ovoj sedmici. Očekuju se olujni udari vetra, jake grmljavine, grad i intenzivni pljuskovi sa količinom većom od 20 litara po metru kvadratnom. 

Sve ovo biće praćeno i naglim padom temperature, a nestabilno vreme, kako za sada stvari stoje, pratiće nas do vikenda.

Komentari (0)

Srbija