Društvo

Još danas kiša, od sutra stabilizacija vremena: Temperature do 30 stepeni, noći prijatnije za spavanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2023

-

07:40

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

I danas će biti povremenih padavina, ali je do potpune stabilizacije vremena ostalo manje od 24 sata. Pokoji pljusak moguć je još u narednim satima, ali reč o maloj količini padavina, i ne očekuju se oluje.

Temperatura i danas ispod 30 stepeni - u najtoplijem delu dana od 24 do 29, uz slab i umeren vetar koji duva sa severa i severozapada.

"U protekla 24 sata palo je između jednog i 34 litara kiše po metru kvadratnom. To je bio drugi kišni talas koji je u sklopu jake promene vremena prešao preko Srbije i našeg regiona. I taj drugi talas bilo je znatno slabiji nego prvi, u kome je palo čak 79 litara kiše po metru kvadratnom", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

U nastavku nedelje sledi stabilizacija vremena, a kišni period je iza nas. Očekuje nas dosta sunčanih sati i prijatna letnja temperatura, koja će se u najtoplijem delu dana kolebati oko 30. podeljka.

"S obzirom na to da ulazimo u septembar, i noćni sati biće znatno prijatniji za odmor i spavanje, bez sparine i tropske vreline", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija