Društvo

Vatrogasci iz Srbije na poslednjoj liniji odbrane grčkog sela Sufli

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2023

-

12:37

Vatrogasci iz Srbije na poslednjoj liniji odbrane grčkog sela Sufli
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji su upućeni u Grčku kako bi pomogli u gašenju požara, na lokaciji iznad sela Sufli, kontolišu liniju požara dugu nekoliko kilometara i ne dozvoljavaju da se požar spusti ka selu, izjavio je danas vođa tima Milorad Spasojević.

Tokom jučerašnjeg dana, na lokaciji Komprijas, naši vatrogasci-spasioci uspešno su ugasili požare na svim sektorima rada, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a Srbije.

Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije (SVS), koji su u Grčkoj već devet dana, su dobro, voljni i spremni da nastave da pomažu grčkim kolegama.

Vođa tima Milorad Spasojević kaže da se pripadnici SVS-a sada nalaze iznad sela Sufli, na poslednjoj liniji odbrane od požara.

"Na ovoj lokaciji se nalazi 39 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice sa 12 vozila. Linija je duga nekoliko kilometara i naš osnovni zadatak jeste da budemo prisutni, da patroliramo i ne dozvolimo da se požar spusti ka selu", objašnjava Spasojević.

Kaže da se svi vatrogasci osećaju dobro i da i dalje imaju volje i snage za angažovanje i pomoć kolegama u Grčkoj.

"Danima zajedno radimo sa njima i nadamo se da će se ovo što pre završiti, kako za njih, tako i za nas", ističe Spasojević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija