Društvo

Nestabilan dan pred nama - u delovma Srbije dosta oblaka i kiše, temperatura do 25 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2023

-

07:43

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon kratkotrajne stabilizacije, atmosfera opet nestabilna. Razlog je hladan front koji je juče krajem dana prešao preko naših krajeva. Takođe, izražena je velika razlika u vazdušnom pritisku, zato danas računajte i na jak vetar, naročito na moru gde će duvati orkanska bura, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević.

"U danu pred nama tako dosta oblaka i kiše, naročito u jugozapadnom delu Srbije. U ostalim predelima nešto mirnije, pre svega u Beogradu i severnije gde će danas biti dužih sunčanih intervala", kaže Lazarević i dodaje da je narandžasti meteoalarm uključen na jugozapadu Srbije i na Kosovu i Metohiji.

"On upozorava da u narednih 24 sata može pasti više od 40 litara kiše po metru kvadratnom, a moguće su i grmljavine na ovom području", kaže ona.

Lazarević navodi da sa prolaskom hladnog fronta je temperatura u padu i ispod proseka. 

"U najtoplijem delu dana od samo 20 stepeni Celzijusa u Šumadji, do 25 koliko će biti na krajnjem severu. S obzirom da je razlika u vazdušnom pritisku velika, danas će biti i vetrovito. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar koji će pojačavati osećaj svežine", kaže ona.

Što se narednih dana tiče, Lazarević dodaje da će nas oblaci lokalna kiša i pljuskovi pratiti sve do četvrtka. 

"Nakon toga sledi jedna dugotrajna stabilizacija, koja će potrajati do sredine meseca. Temperatura u narednim danima u intervalu od 11 ujutru do 29-30 tokom dana", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija