Politika

Policijski pritvor za trojicu uhapšenih Srba, jedan od njih u bolnici, sutra izlaze pred sudiju

Komentari

Autor: A. Ćup, Kossev, Tanjug

20/09/2023

-

21:15

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dvojici Srba koji su danas uhapšeni na Severu Kosova određeno je 48-časovno zadržavanje, a na teret im se stavlja navodno izvršenje ratnih zločina, potvrdili su njihovi advokati.

Ovog jutra izvršena su dva hapšenja na Severu. U razmaku od sat vremena uhapšeni su I. E. kod Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice i D. M. u Zvečanu.

Branilac D. M, Miloš Delević, je za Kossev rekao da se njegovom klijentu stavlja na teret navodno maltretiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, te da mu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Delević navodi da će sutra biti održana sednica na kojoj će se odlučivati o eventualnom određivanju mere pritvora.

„On je trenutno u policijskoj stanici u Prištini i sutra će biti izveden pred sudiju“, naglasio je.

Kaže i da njegov klijent tvrdi da nije kriv, te da je radio u Kosovskoj policiji 10 godina, kada je prošao sve provere.

„Treba naglasiti da i on ima spor zbog uzurpirane imovine“, kratko je prokomentarisao Delević.

Naglašava da za sada ne može da iznosi detalje o samom slučaju, jer je previše rano za to, odnosno navodi da će više informacija imati nakon sutrašnjeg ročišta o određivanju mere pritvora.

Delević ujedno nije mogao da potvrdi da li se i I. E. povezuju sa istim slučajem.

Advokat I. E, Ljubomir Pantović, potvrdio je ovog podneva da se njegov klijent takođe tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, ali nije izneo detalje o samom slučaju.

Sa druge strane, kazao je da je I. E. određeno 48-časovno zadržavanje, ali i da je, usled zdravstvenih problema, prebačen u bolnicu u Prištini.

Pantović takođe očekuje da će tužilaštvo podneti zahtev za određivanje mere pritvora, te da će se sutra održati sednica.

 

Policijsko zadržavanje je određen i za Z. K. iz sela Prilužje kod Obilića, što su za Tanjug potvrdili predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Milan Kostić, kao i branilac Zorana Kostića, advokat Predrag Miljković.

''Danas je u policiji dao izjavu u svojstvu osumnjičenog, videćemo da li će tužilac zatražiti meru sudskog pritvora'', rekao je Miljković.

Kostića su pripadnici kosovske policije u civilu priveli u Prilužju, a kako je saopšteno iz specijalnog tužilaštva, terete ga za navodni ratni zločin.

„Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su im, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugarala i odvela u pravcu Prištine“, rekao je danas na konferenciji na novinare direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija