Politika

Poslanička grupa DS-a predložila formiranje Anketnog odbora za rasvetljavanje događaja u Banjskoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Stefan Goranović

27/09/2023

-

14:14

Poslanička grupa DS-a predložila formiranje Anketnog odbora za rasvetljavanje događaja u Banjskoj
Poslanička grupa DS-a predložila formiranje Anketnog odbora za rasvetljavanje događaja u Banjskoj - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanička grupa Demokratske stranke predala je predlog za formiranje Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice, okolnosti i odgovornosti u vezi sa događajima u Banjskoj, ali da raspravlja i o ulozi Milana Radoičića u tim događajima.

Predloženi anketni odbor, navodi DS, trebalo bi da rasvetli šta se zaista desilo 24. septembra, ako je Milan Radoičić, kako se navodi, u ime Srbije preuzeo ulogu u formiranju neformalnih struktura moći i da li je učestvovao u zastrašivanju građana koji ne podržavaju Aleksandra Vučića.

Za predstavnika predlagača određen je poslanik Srđan Milivojević, a među potpisnicima su Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Branimir Jovančićević.


"Veoma je važno da građani dobiju punu istinu šta se desilo. Ja znam da vladajuća većina obuzeta panikom, nikada neće dozvoliti da se to izglasa u Skupštini Srbije, ali je važno da ostane pisani trag da neko oseća odgovornost za ovu zemlju i da moramo da znamo odgovore na ova pitanja koja su postavljena u ovom Zahtevu za formiranje Anketnog odbora", kaže poslanik DS-a Srđan Milivojević za Euronews Srbija.

 

Komentari (0)

Srbija