Politika

Vučić: Spremni smo na izbore od 17. decembra

Komentari

Autor: Eeuronews Srbija

27/09/2023

-

22:27

Vučić: Spremni smo na izbore od 17. decembra
Printskrin/RTS - Copyright Printskrin/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući na RTS da je spreman na izbore od 17 decembra i to, kako je precizirao - parlamentarne, beogradske, pokrajinske i u nekim opštinama.

Kako je naveo, spreman je da ispuni zahteve opozicije čije je pismo sa zahtevom za izbore dobio.

“Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki su protiv, u ovom trenutku ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete demokratiju, da poštujete opozicione stranke, šta god mislili o njihovom radu, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom i to govorim kao predsednik Srbije, a ne kao član stranke”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, ako iz SNS to budu tražili, "sa najvećom čašću će prihvatiti da njegovo ime bude u kampanji".

"Ponosan sam što je SNS na čelu države, pokazali su kako se zemlja vodi", rekao je Vučić.

On je dodao i da je danas razgovarao s gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

"Dogovorili smo se i kako će da se predstave rezultati za Beograd, on će voditi najverovatnije tu listu. To je predlog Miloša Vučevića, predsednika SNS”, najavio je Vučić.

Na pitanje da li bi SNS mogla posle izbora da uđe u koaliciju sa nekom od opozicionih stranaka, a ne sa SPS-om, Vučić je rekao da to nije realno.

"Verujem da SNS o tome vodi računa, da imaju dovoljno morala da se sa tim ne igraju samo da bi opstali na vlasti. Dobiješ poverenje - dobiješ. Izgubiš poverenje - izgubiš. Ako izgubi SNS poverenje i ja ću morati da postavim pitanje poverenja kao predsednik Republike jer sam bio na njihovoj listi", rekao je Vučić za RTS.

Poručio je da je moguće da izbori budu 17. decembra, a mogu da budu i u subotu 23. decembra, s obzirom na to da je nedelja 24. decembar Badnji dan za katolike, "a mogu da kažu i da hoće kasnije".

"Pošto sam ja razumeo da oni žele što pre, evo, mi smo spremni. Svi za izbore, od 17. decembra već", rekao je Vučić.

 

Komentari (0)

Srbija