Politika

Predstavnici poslaničkih grupa Zavetnika, Dveri i Narodne stranke: Spremni smo za izbore u decembru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

28/09/2023

-

14:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Iz izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ne može zaključiti da je 17. decembar konačan teremin izbora, ali mi smo spremni za njih, saglasni su predstavnici poslaničkih grupa Zavetnika, Dveri i Narodne stranke, koji za sada ne govore da je to nova koalicija na političkoj sceni.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je za Euronews Srbija da će pokret Dveri izaći na izbore na kom god oni nivou bili i kada god budu raspisani.

"Mi izlazimo na izbore kad god da budu raspisani i koji god da budu raspisani i intenzivno radimo na formiranju jednog nacionalnog okupljanja koje bi podrazumevalo sve patriotske i državotvorne parlamentarne i vanparlamentarne snage, patriotska udruženja, istaknute javne ličnosti, ugledne srpske intelektualce jer je to budućnost srpske politike", rekao je Obradović.

Dodao je da veruje da bi takav blok mogao da ostvari ogroman rezultat i da bude presudan za formiranje vlasti na svim nivoima.

Na pitanje da li se na izborima može očekivati istupanje stranke Zavetnici zajedno sa drugim strankama, Milica Đurđević Stamenkovski odgovorila je da u nacionalnom okupljanju ima mesta za sve kojima je očuvanje identiteta i suvereniteta naroda na prvom mestu.

"Mi smo i u pređašnjem periodu imali vrlo kvalitetnu saradnju kada su naše poslaničke grupe u pitanju. I tada smo prepoznali da je po pitanju KiM neophodna tešnja saradnja i svakodnevna koordinacija, pozdravljam što se ta saradnja i održala, a o zajedničkim nastupima na izborima će biti vremena razgovaramo", rekla je Đurđević Stamenkovski.  

Šef Poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović istakao je da je pitanje Kosova nadstranačko i da je pozicija te stranke jasna.

Podsetimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je vlast spremna da održi izbore već od 17. decembra, precizirajući da će zajdno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori u još nekim opštinama. 

Time je ispunjen zahtev opozicije da se izbori održe ove godine, ali ne i o razdvajanju izbora. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija