Politika

Brnabić: Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

11:28

Brnabić: Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM
Brnabić: Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavlja teror koji sprovodi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, na šta su i ona i predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada upozoravali.

Premijerka je, na pitanja novinara o dešavanjima na severu KiM, rekla da kosovska policija od jutros vrši pretrese u srpskim opštinama na severu, da su ušli u KBC "Kosovska Mitrovica" izjavila da se nastavlja teror Aljbina Kurtija.

"Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, potpuno očekivano u skladu sa svim onim što smo pričali i što predsednik Srbije Aleksandar Vučić priča već mesecima, teror i maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji", rekla je Brnabić.

Ona je nakon otvaranja prvog industrijskog biološkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, u fabrici "Smurfit Kappa doo", istakla da su jedini cilj i jedina želja Kurtija da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije.

"Pratimo situaciju, razogovaramo i sa KFOR-om, sa međunarodnom zajednicom, a od jutros predsednik Vučić ima sastanke na tu temu, čula sam se i sa direktorom Kancelarije za KiM Petarom Petkovićem, nastavlja se teror", zaključila je Brnabić.

"Nisam govorila o datumima, verujem da će izbori biti u decembru"

Povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da je navodno na sednici tražila od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, Brnabić je odgovorila da na sednici Vlade nije davala nikakve datume, premda se nada da će izbori biti održani u decembru.

"Informacija koju ste dobili od ljudi koji su bili prisutni na sednici vlade nije tačna. Nisam davala nikave datume. Što se mene tiče, ja verujem i nadam se da će biti u decembru. Mi smo uvek spremni za izbore, ja sam govorila da mislim da je bolje da se održe pre, a ne kasnije i konačno, i pre dva meseca sam rekla da je moja ostavka na stolu i da opozicija ukoliko želi izbore krene u razgovore oko tehničkih detalja", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da je sve u skladu sa onim o čemu su pričali ranije, ali i u skladu sa zahtevom opozicije iz septembra meseca, mada, nije u skladu sa onim što su govorili pre toga, a to je da se nikako ne raspisuju izbori.

"Netačna je informacija sa sednice vlade što toliko neozbiljno i neodgovorno određeni mediji puštaju informacije sa sednice vlade, rekla-kazala i tračeve koje puštaju kao istine, ali to govori o njihovom nedostatku profesionalnosti", rekla je ona.

Na pitanje kada će vlada poslati obrazloženi predlog za raspuštanje skupštine, Brnabić je rekla: "Čućete uskoro".

    
    
    

   

   

Komentari (0)

Srbija