Politika

Đurić: Opasni Kurtijev hibridni sukob ne prestaje uprkos pozivima iz SAD i EU

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

23:19

Đurić: Opasni Kurtijev hibridni sukob ne prestaje uprkos pozivima iz SAD i EU
Đurić: Opasni Kurtijev hibridni sukob ne prestaje uprkos pozivima iz SAD i EU - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Opasni hibridni sukob premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa Srbijom ne prestaje, i to uprkos ponovljenim pozivima iz SAD i EU, izajvio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Govoreći o optužbama ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje o navodnoj povezanosti sa događajima u Banjskoj sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, Đurić je ocenio da je reč o još jednom eskalacionom koraku.

"Kurtijev opasan hibridni sukob sa Srbijom nema predaha - uprkos ponovljenim pozivima iz SAD i EU. U još jednom nizu eskalacionih koraka režima Aljbina Kurtija - na meti se našao Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a Kurtijev režim iznosio je oštre lažne optužbe u cilju daljeg ocrnjivanja Srbije i delegitimizacije njene vlade. Istovremeno na terenu se svakodnevno nastavlja vladavina terora - danas su Kurtijeve snage uletele u kola hitne pomoći i sprečile isporuku vitalnih namirnica u medicinsku ustanovu'', napisao je Đurić na svom nalogu na mreži X.

Ambasador je naveo da se nastavilo ''neviđeno gomilanje Kurtijevih specijalnih snaga'' na severu KiM, što je u suprotnosti sa članom 9 Briselskog sporazuma.

''Oni su juče izveli trenažne letove bespilotnih letelica-ubica iznad Đakovice, čime su 20. mesec zaredom nastavili neviđeno gomilanje Kurtijevih specijalnih snaga na severu Kosova mimo člana 9 Briselskog sporazuma. Kurti iz dana u dan, mesec za mesecom, demonstrira celom svetu da nije partner za normalizaciju, da nikada ne planira da ispuni obavezu formiranja Zajednice srpskih opština i da želi da svi Srbi odu'', naveo je Đurić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija