Politika

Oštre reakcije povodom izjave Svečlje: "Napad na decu ni u srpskom ni u albanskom narodu nikad nije bio deo čojstva"

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

08:22

Oštre reakcije povodom izjave Svečlje: "Napad na decu ni u srpskom ni u albanskom narodu nikad nije bio deo čojstva"
Oštre reakcije povodom izjave Svečlje: "Napad na decu ni u srpskom ni u albanskom narodu nikad nije bio deo čojstva" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ministri u Vladi Srbije Nikola Selaković i Đorđe Milićević, Pokret socijalista i Srpska lista najoštrije su osudili napade prištinskih institucija na Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Selaković je na Instagramu naveo da je pokušaj premijera Kosova Aljbina Kurtija da Danila Vučića dovede u vezu sa događajima u Banjskoj "samo jedan od očajničkih poteza da se olajava ime predsednika Vučića u evropskim i svetskim okvirima, pošto to nije uspeo šireći laži o predsedniku i našoj zemlji".

"Uradiće sve što može protiv Vučića, protiv Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji, lagaće, terorisaće ih, upucavati, ubijati ali neće da ispuni obavezu formiranja ZSO i neće se smiriti dok ih ne protera. Svojim zlodelima prikazuje da mu je glavna brana od ostvarivanja zločinačkih ciljeva Vučić", naveo je Selaković. 

I ministar bez portfelja Đorđe Milićević oštro je osudio napade predstavnika vlasti u Prištini na Danila Vučića.

"Kurti i Svečlja bi sve Srbe sa Kosova i Metohije da proteraju, svim Srbima iz centralne Srbije bi da zabrane dolazak na Kosmet. Danilo Vučić im smeta zato što je sin predsednika Srbije i zato što nisu uspeli da ga uplaše i da mu tokom nedavne posete Gračanici ni pod pretnjom dugim cevima skinu majicu sa natpisom "Predaja nije opcija", naveo je Milićević.

On je dodao da zato sada šire laži o njemu i pokušavaju da mu zabrane dolazak u srpsku pokrajinu. 

"Napad na decu ni u srpskom ni u albanskom narodu nikad nije bio deo čojstva i tradicije. U ovom napadu Kurtija i njegovog Kerbera Svečlje nema ničeg ljudskog sem slepe mržnje prema Aleksandru Vučiću", zaključio je Milićević.

Srpska lista: Kurti pokušava da opravda svoje diktatorske i fašističke poteze

''Neverovatno je koliko je Aljbin Kurti, pored svog antisrpskog karaktera, opsednut porodicom predsednika Aleksandra Vučića, pa ne propušta da prođe ni mesec dana a da ne izmisli neku laž i optuži ili uputi uvredu čak i deci porodice Vučić. U nameri da poveže tragične događaje u Banjskoj sa srpskom državom, sada je otišao korak dalje, i sa svojim potrčkom Svečljom izmislio priču da je u te događaje umešan čak i predsednikov sin, Danilo Vučić!?'', navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Kako dodaju, ''ne može Kurti da razume i prihvati, a ni kvazi opozicija u Beogradu, da deca predsednika Srbije vole svoju otadžbinu i svoje Kosovo i Metohiju, i da neće prestati mirnim sredstvima to da brane i čuvaju, jer im poreklo i vaspitanje ne dozvoljavaju da budu drugačiji od svog oca i većinskog svog naroda''. 

''Ove brutalne neistine još jednom potvrđuju koliko laži plasiraju predstavnici antisrpskog Kurtijevog režima, pokušavajući da time opravdaju svoje diktatorske i fašističke poteze kojima se već dve godine kinji i proteruje srpski narod sa Kosova i Metohije'', dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Pokret socijalista Kurtiju: Nećeš zaplašiti porodicu Vučić ni isterati Srbe sa KiM

Povodom optužbi koje su stigle na račun Danila Vučića, oglasio se i Pokret socijalista, koji je saopštio da Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja nastavljaju da iznose gnusne laži na račun Srbije i porodice Vučić.  

"Niko ne može tako nisko i podlo, kao što može Kurti, ali ništa drugo i ne može da se očekuje od teroriste koga su 2000. godine pustili na slobodu dosovci i lažni desničari", ističe Pokret socijalista i dodaje da je "prvo terorista Kurti vređao ćerku Aleksandra Vučića, pa je pokušao da ubije srpsku decu na Božić, onda je dugim cevima na Vidovdan nasrnuo na Danila Vučića i sada je ponovo udario na Danila kao što ume samo terorista i psihopata".

"Mi iz Pokreta socijalista poručujemo Aljbinu Kurtiju da se Srbi ne plaše terorista, baš kao ni porodica Vučić, poručujemo Kurtiju da prestane da lovi našu decu", naglašava se u saopštenju.

Pokret socijalista poručuje Kurtiju da neće zastrašiti porodicu Vučić, baš kao što neće isterati Srbe sa prostora Kosova i Metohije. 

Vučić: Jedni terorista na Kosovu je Kurti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je reagovao ministra kosovske policije Dželjalja Svečlje na račun njegovog sina Danila. 

On je izjavio da je premijer Kosova Aljbin Kurti optužio njegovog sina Danila da je, navodno, bio umešan u događaje u mestu Banjska na severu KiM 24. septembra, ističući da je ''jedini terorista na Kosovu Aljbin Kurti, koji ubija i teroriše srpski narod''.

''Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše meta. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN'', napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram, uz fotografiju sebe i Danila Vučića.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja u nedelju je na svom nalogu na Fejsbuku objavio, kako je naveo, ''nove dokaze o povezanosti Srbije sa događajima u Banjskoj'', optužujući Danila Vučića za povezanost sa napadima.

Komentari (0)

Srbija