Politika

"Beogradizacije Srbije katastrofalna": Jovanović o značaju decentralizacije Srbije

Komentari

Autor: Fonet

14/10/2023

-

14:57

"Beogradizacije Srbije katastrofalna": Jovanović o značaju decentralizacije Srbije
"Beogradizacije Srbije katastrofalna": Jovanović o značaju decentralizacije Srbije - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je dugogodišnja politika "beogradizacije Srbije katastrofalna" i da je zato potrebno sprovesti ekonomsku decentralizaciju zemlje, saopštio je danas Novi DSS.

Jovanović je u razgovoru sa građanima Kragujevca istakao da će koalicija NADA izvršiti ozbiljnu decentralizaciju, gde će kroz regione vratiti delovima Srbije veće nadležnosti i sredstva da sami u određenom delokrugu odlučuju o svojoj sudbini.

"Tako će biti i preneta odgovornost i građani će biti odgovorniji, kao i lokalne vlasti, demokratija će tako prodisati", dodao je Jovanović. Govoreći o ekonomskom programu, on je istakao da Srbija ne može da se razvija na stranim investicijama, koje se, pri tom, subvencionišu.

"Najvažnije je pitanje reindustrijalizacije zemlje. Odaberu se dve-tri oblasti gde imamo komparativne prednosti, a to su namenska i prehrambena industrija, i pored jačanja poljoprivrede to nek čini okosnicu reindustrijalizacije zemlje", naveo je Jovanović.

On je dodao da se na to nadovezuju mala i srednja preduzeća kroz ozbiljnu razvojnu banku, i sve to predstavlja sveobuhvatan program za korenite promene. Na pitanje o izbornim koalicijama, Jovanović je kazao da koalicija NADA jako dobro funkcioniše, dodavši da će se videti da li će biti nekih daljih širenja, pošto izbori još nisu raspisani. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija