Politika

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije: Podržavamo vraćanje cenzusa na pet odsto

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

16:46

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije: Podržavamo vraćanje cenzusa na pet odsto
Snežana Paunović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Snežana Paunović izjavila je danas, posle sastanka sa Misijom OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), da je stav te stranke da cenzus treba vratiti na pet odsto.

Paunović je za Tanjug rekla da se Misija OEBS-a interesovala za izborni zakon, dodajući da je prenela stav SPS-a da se pokazalo kao greška smanjenje cenzusa "jer nas je to dovelo do toga da je parlament pretvoren u sve ono što ne bi smeo da bude".

"Mišljenja smo da cenzus treba vratiti na pet odsto i razmotriti podizanje cenzusa za koalicione liste u zavisnosti od toga koliko politickih partija, pokreta, udruzenja, čine listu. Svesni smo da je za takve izmene izbornog zakona kasno pod okolnostima da će se izaći u susret zahtevu opozicije i da će se parlamentarni izbori odrzati 17. decembra", rekla je Paunović.

Ona je rekla da joj je žao što, kako je navela, nije bilo dovoljno političke ozbiljnosti da se, pre neosnovanog zahteva za održavanje parlamentarnih izbora, pokrene dijalog o izbornim uslovima.

"Ali, poštujem stav predsednika Srbije i vladajuće većine da udovolji zahtevima opozicije. ODHIR nema primedbe tim pre sto je većina preporuka koje su dali već implementirana", istakla je Paunović.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija