Politika

Poslanici iz grupe Pravac Evropa pokušali da unesu u skupštinsku salu lutku od stiropora sa likom Dragana Đilasa

Komentari

Autor: FoNet

25/10/2023

-

13:25

Poslanici iz grupe Pravac Evropa pokušali da unesu u skupštinsku salu lutku od stiropora sa likom Dragana Đilasa
Poslanici iz grupe Pravac Evropa pokušali da unesu u skupštinsku salu lutku od stiropora sa likom Dragana Đilasa - Copyright Printskrin/Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici poslaničke grupe Pravac Evropa pokušali su danas da unesu u skupštinsku salu lutku od stiropora sa likom predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, ali navode da im obezbeđenje to nije dozvolilo.

Na lutki sa likom Đilasa piše "Sve je mega super", "Svi ste normalni", "Sjajni ste". Predsednica poslaničke grupe Pravac Evropa Marinika Tepić rekla je novinarima da ih je "obezbeđenje direktno po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića opkolilo" čim su izašli ispred kancelarije u kojoj je poslanički klub Pravac Evropa i da ne mogu da se kreću po parlamentu.

Ona je rekla da ih je obezbeđenje fizički opkolilo "da je bilo hvatanja za ruku, guranja". Tepić je rekla da su odlučili da unesu u salu lutku od stiropora u prirodnoj veličini Dragana Đilasa zato što on nije u parlamantu "da se odbrani od tri dana iživljavanja nad njim".

"Ne postoji govor nekog iz Srpske napredne stranke da nije napao, slagao, optužio, izvređao Dragana Đilasa. Onda smo rekli - ako čovek nije poslanik, hajde bar Dragana Đilasa u prirodnoj veličini od stiropora, unesemo pa možda da vidimo kako će se onda ponašati", rekla je Tepić.

Ona je istakla "da se vlast plaši i Đilasa od stiropora". Tepić je rekla da Đilas nije poslanik i da ona kao šefica poslaničke grupe i potpredsednica SSP po Poslovniku ima pravo na repliku kada se vređa predsednik njene stranke i stranka.

"Nikada nisam dobila pravo na repliku evo sada je treći dan. Juče su mi dali reklamaciju Poslovnika i nakon toga me kaznili po članu 108 tako što su to vreme oduzeli od vremena grupe i sprečili nekog drugog poslanika iz naše grupe da govori“, istakla je Tepić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija