Politika

Fon der Lajen u utorak u Beogradu u okviru posete Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2023

-

14:54

Fon der Lajen u utorak u Beogradu u okviru posete Zapadnom Balkanu
Tanjug/AP/Virginia Mayo - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće u utorak u Beogradu, u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu, gde dolazi kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za  region, saopštila je Evropska komisija.

Kako se navodi u saopštenju, tokom posete Beogradu, u koji će doputovati u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ona će četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeti u nedelju, a pored Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

"Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan", navodi Evropska komisija.

Predsednica EK sastaće se u nedelju u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a u ponedeljak ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim.   

Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Fon der Lajen će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, a u utorak popodne otputovaće u Beograd.

U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto.   

Fon der Lajen će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.

 

Komentari (0)

Srbija