Politika

Vučić o ostavci Vulina: Postojali pritisci od kad je došao na čelo BIA, nikada nije radio ni za koga osim za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/11/2023

-

18:55

Vučić o ostavci Vulina: Postojali pritisci od kad je došao na čelo BIA, nikada nije radio ni za koga osim za Srbiju
Vučić o ostavci Vulina: Postojali pritisci od kad je došao na čelo BIA, nikada nije radio ni za koga osim za Srbiju - Copyright Printskrin/TV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ostavku koju je danas podneo direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin i rekao da su pritisci od prvog dana kada je Vulin došao na čelo BIA, te da on nikada nije radio ni za koga drugog osim za Srbiju.

"Na meni jednostavno nije da to komentarišem. Vulin mi je i drug sa kojim sam proveo mnogo vremena, razumem i njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava ili slično. Postojali su pritisci od početka kada je imenovan na tu dužnost, od prvog dana, i bilo je nedvosmisleno", rekao je Vučić.

To je sasvim tačno što je naveo Vulin u svom pismu, dodao je predsednik. "On naravno odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve bi posledice mogle da budu dalje. Ja ne mogu i dalje da komentarišem, jer njemu je sad nešto lakše nego meni, dok ja ne mogu i dalje da komentarišem sve stvari, iz prostog razloga zato što sam predsednik Republike, ali i zato što sam obavezan na čuvanje tajni i o takvim stvarima ne mogu da govorim", rekao je Vučić.

Rekao je da u svakom slučaju želi da zahvali Vulinu na doprinosu koji je dao za očuvanje bezbednosti naše zemlje.

"Za to da naša zemlja bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju svi vodimo u stranci čiji sam član i kod njenih partnera. Radujem se saradnji sa njim u budućnosti, nije kraj života, niti kraj zajedničkih uspeha", rekao je Vučić.

On je naglasio da Vulin nikada nije bio ruski agent, već da je uvek radio isključivo za Srbiju. Na pitanje da prokomentariše izjavu Zorane Mihajlović da je on kriv što Vulin nije ranije podneo ostavku, zbog kako je navedeno, ugrožavanja nacionalnih interesa i okrenutosti ka Rusiji, Vučić je odgovorio da je kriv, kao što je kriv i za nju.

"Kriv sam i za nju, mnogo krivlji nego za Aleksandra Vulina. Aleksandar Vulin nije ničiji agent i nije agent Ruske Federacije što su neretko izgovarali. Ne bih da govorim ko je sve agent nekih drugih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko SAD. Ja nemam pravo da o tome govorim ma koliko dokaza imam zato što ne smem da zloupotrebljavam svoju funkciju. Tamo na birou morate da potpišete da takve stvari ne smete da iznosite u javnosti", rekao je Vučić.

Dodao je da stvari koje zna moraju da ostanu zakopane u njegovoj glavi.

"Aleksandar Vulin nikada nije bio ruski agent. Da li je uvek više voleo Rusiju od SAD, Engleza ili Nemaca, nema nikakve sumnje. Ali reći da je radio za nekog drugog osim za Srbiju je apsolutna laž", poručio je Vučić.

"Hvala građanima na 130.000 potpisa podrške"

Vučić je izjavio da je Srpska napredna stranka sakupila 130.000 potpisa podrške građana za izborne liste i da će oni koji izgube na izborima ponovo tražiti alibije zašto su izbore izgubili.  

"Hvala ljudima na oko 130.000 potpisa. Toliko smo skupili, ali smo predali 90 i nešto hiljada, pa je izborna komisija prihvatila 90.000. Jer, skupljali smo i za lokal, svuda da bi bili prvi, pa su bili veliki redovi, ali ukupno oko 130.000 različitih ljudi. Negde za dva sata, u Vojvodini za sat i 40, tu je stranka izuzetno organizovana zahvaljujući predsedniku Vučeviću", rekao je Vučić za Pink. 

Komentarišući ponovne medijske napade na njegovu porodicu,  predsednik je rekao da "kampanja mržnje prema majkama i porodicama" nije ono što narod Srbije želi da čuje i da one koji to rade treba da bude stid. 

"Srećne izbore želim građanima, to je važno demokratsko pitanje. A da vam kažem, tražiće ovi ponovo alibije zašto su izbore izgubili, pa neka se sete i početka kampanje i svega onoga što su ponudili građanima - mržnja prema majkama i porodicama, to nije kampanja koju ljudi Srbije hoće da čuju", rekao je Vučić. 

"Puno toga urađeno na podizanju bezbednosti dece u školi"

Vučić je takođe izjavio da su tragedije pre šest meseci, kada su nastradala deca i mladi u školi Vladislav Ribnikar i u selima Dubona i Malo Orašje, najveće tragedije koje su pogodile našu zemlju i istakao da je od tada puno toga urađeno na podizanju bezbednosti dece u školi.

"Danas je pola godine od stravične tragedije u Ribnikaru i dan kasnije u Mladenovcu, Duboni i Orašju, i još jednom želim svim članovima porodica nastradalih da uputim izraze saučešća", rekao je Vučić za Pink.

Kaže da se država u teškim okolnostima uprkos najvećoj tragediji koja je pogodila našu zemlju potrudila da uradimo dosta toga u razoružanju nacije, ali i uvođenju pravila za povećanje sigurnosti za našu decu u školama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija