Politika

Šapić na pomenu nevinim žrtvama komunističkog režima kod Kraljeve česme

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

16:44

Šapić na pomenu nevinim žrtvama komunističkog režima kod Kraljeve česme
Šapić na pomenu nevinim žrtvama komunističkog režima kod Kraljeve česme - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas na prostoru kod Kraljeve česme pomenu svim nevinim žrtvama komunističkog režima u Beogradu. On je tom prilikom, obraćajući se prisutnima, rekao je da je na ovom mestu pre nešto više od mesec dana obeležen dan kada je stradao kralj Aleksandar I Karađorđević jer je zvanično tada otvoren ovaj prostor, ali kako je rekao, istovremeno i mesto velikog stradanja pre svega srpskog naroda od strane komunističke ruke.

Tanjug/Beoinfo

 

"Smatrao sam ovo kao svoju obavezu i kamo sreće da svako ko dobije priliku u ime svog naroda i građana da bude na nekom odgovornom mestu radi ovakve i slične stvari i da to doživljava kao svoju obavezu. Došlo je vreme da se stane sa dugo prekrajanom istorijom od strane boljševičko komunističkog režima, koji je mnogima naneo štete, ali nikome kao srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Učinilo se da je nakon 2.000. godine došao taj momenat, kada se malo krenulo, ali ubrzo i stalo. I nekako još uvek stojimo", rekao je Šapić.

On je dodao da svako ko dobije priliku da obavlja neku odgovornu funkciju zaboravi mnoge stvari zbog kojih se valjda i bavi politikom.

"Zato sam smatrao da je to moja obaveza, ukoliko verujem da je država koja je stvorena u Jajcu 29. novembra 1943. godine platforma svih nedaća koje su kulminirale ratovima devedestetih kao i platforma za današnje države iz okruženja, od kojih mnoge nisu ni postojale, a naročito ne, u tada kreiranim, a danas uveliko proznatim, granicama. I ne govorim ja ovo da bi se mi vraćali i nešto danas prekrajali. Ta priča je završena, i plaćena je debelo mnogim glavama", rekao je Šapić.

Tanjug/Beoinfo

 

Rekao je i da misli da je došlo vreme da srpski narod konačno pogleda istini u oči, da svako ko se nalazi na društvenom i političkom i svakom drugom odgovornom mestu, a želi dobro svom narodu, bude spreman da ukoliko treba plati i političku i svaku drugu cenu, ali da se konačno suočimo sa činjenicama.

Istoričar Srđan Cvetković, predsednik Udruženja „U ime naroda za slobodnu Srbiju“ je zahvalio Aleksandru Šapiću koji je, kako je rekao obećao da će se založiti da se rekonstruiše Kraljeva česma i otvori spomen park i to i ostvario.

Pomenu nevinim žrtvama komunističkog režima prisustvovali su akademik Dušan Kovačević koji je predsednik Inicijativnog odbora za podizanje Spomenika žrtvama komunističkog terora, a parastos je služio Episkop Hvostanski Aleksej, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija