Politika

Tatjana Manojlović podnela ostavku na funkciju potpredsednice DS

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

23:19

Tatjana Manojlović podnela ostavku na funkciju potpredsednice DS
Tatjana Manojlović podnela ostavku na funkciju potpredsednice DS - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Dosadašnja potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović saopštila je da je podnela ostavku na tu funkciju.

Manojlović je u izjavi dostavljenoj Tanjugu navela da predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac ne smatraju njen doprinos stranci dovoljnim i "svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje" da u narednom periodu bude narodni poslanik, zbog čega je dala ostavku na visoku stranačku funkciju.

"DS sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja, trudila se da doprinesem vraćanju poverenja u organizaciju, koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije; sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju", saopštila je ona i ocenila da je u Narodnoj skupštini bila među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika.

"Ovo objašnjenje dugujem ne samo članovima stranke, već i velikom broju građana Srbije, koji su mi sve vreme davali bezrezervnu podršku kao narodnoj poslanici. Hvala svim saborcima i članovima Demokratske stranke na saradnji. Biću nadalje jedna među jednakima", poručila je Manojlovićeva.

DS će na predstojeće parlamentarne izbore izaći na listi "Srbija protiv nasilja" sa nekoliko drugih opozicionih stranaka okupljenih oko protesta organizovanih pod istim nazivom.

Stranke i pokreti koji su potpisali koalicioni sporazum su Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno levi front, Zajedno, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija, Stranka slobode i pravde i Srbija centar. Među 250 kandidata za poslanike na listi "Srbija protiv nasilja" DS pripada 17 poslanika.

Komentari (0)

Srbija