Politika

Srpska koalicija NADA predala izbornu listu RIK-u

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2023

-

10:45

Srpska koalicija NADA predala izbornu listu RIK-u
Euronews/Aleksa Boljanović - Copyright Euronews/Aleksa Boljanović

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA koju čine Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) izbornu listu pod nazivom "Dr Miloš Jovanović - NADA za Srbiju" za izbore za narodne poslanike 17. decembra.

Listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore predali su predsednik stranke Novi DSS Miloš Jovanović, koji je nosilac liste i predsednik POKS Vojislav Mihailović. 

Koalicioni sporazum za zajednički nastup Novog DSS i POKS kao Srpske koalicije NADA na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima potisali su pre nekoliko dana Jovanović i Mihajlović. Listu je svojim potpisom podržalo, kako je Mihailović rekao, nešto više od 11.000 građana.  

Jovanović: Predali smo izbornu listu sa velikim optimizmom za promene

Predali smo listu sa vrlo velikim optimizmom i svešću da stvari u Srbiji moraju da se menjaju. Korenite promene su neophodne", rekao je Miloš Jovanović nakon predaje liste. 

"Predali smo listu sa vrlo velikim optimizmom i svešću da stvari u Srbiji moraju da se menjaju. Korenite promene su neophodne", rekao je Jovanović nakon predaje liste.

Ističe da imaju vrlo temeljan, ozbiljan program šta sve treba menjati, od političkog sistema do promena modela ekonomskog razvoja, preko decentralizacije. 

"O tome svemu ćemo pričati u kampanji koja predstoji i koja je krenula sa vrlo negativnim prljavim kampanjama. Ali, pored svega toga uopšte nemam sumnje da će naša ozbiljnost i naše odgovorno ponašanje, kvalitet naših ideja i temeljnost naših programa napraviti razliku i da će Srpska koalicija NADA učestvovati u nečemu što mi zaista želimo, a to je smena režima", rekao je Jovanović. 

Tanjug

 

Predsednik POKS Vojislav Mihailović rekao je da je ono što žele da postignu na izborima to da u Srbiji dođe do promena. 

"Nije slučajno što je naš slogan jednostavan, jasan i svima razumljiv - promene sad. Aktuelna vlast ni u jednom segmentu društvenog života nije postigla rezultat, režimske televizije nam predstavljaju da živimo kao u Švedskoj, a pozadina je sasvim drugačija. Više puta smo isticali da je međunarodna politika režima nešto što ugrožava i integritet i teritorijalnu celovitost Srbije", rekao je Mihailović.  

Dodaje da su prilikom skupljanja potpisa morali da podnesu više krivičnih prijava i tako "nateraju" notare da izađu na teren. 

"Sklon sam da verujem da smo među prvim opozicionim strankama koje su skupile potpise i to govori o jačini naše strukture, jačini našeg biračkog tela i verujem da ćemo na ovim izborima imati jedan uspeh koji će doneti mogućnost da napravimo korenite promene", rekao je Mihailović.  

Dodaje da su jedina koalicija koja je opstala više od dve godine. 

"Ne menjamo koaliciju, koja je na programskim temeljima sačinjena. I u ovoj kampanji ćemo govoriti iste ili slične stvari kao prošli put, s tim što ovog puta ne da molimo, nego apelujemo na građane da glasaju za promene", rekao je Mihailović. 

Komentari (0)

Srbija