Politika

Brnabić sa šefom diplomatije Azejberdžana: Odnosi na najvišem istorijskom nivou

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

17:24

Brnabić sa šefom diplomatije Azejberdžana: Odnosi na najvišem istorijskom nivou
Brnabić sa šefom diplomatije Azejberdžana: Odnosi na najvišem istorijskom nivou - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim. 

Premijerka Brnabić istakla je da su sveukupni odnosi Srbije i Azerbejdžana na najvišem istorijskom nivou, o čemu najbolje svedoče dve predsedničke posete realizovane prošle godine u razmaku od samo mesec dana. 

Predsednica Vlade je izrazila zahvalnost na podršci Azerbejdžana u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je poručila da dobre i sadržajne odnose dve države treba dodatno proširiti i na ostale oblasti saradnje, među kojima je svakako saradnja u oblastima poput energetike, privrede, poljoprivrede, ali i farmaceutske industrije i biotehnologija.

Ministar Bajramov je izneo čvrst i principijelan stav Azerbejdžana kada je u pitanju podrška naporima Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. 

On je poručio da će se podrška Azerbejdžana u međunarodnim organizacijama bezuslovno nastaviti, što najbolje pokazuje primer glasanja protiv odluke o pokretanju procedure za razmatranje članstva Kosova u Savetu Evrope.

Ministar je primetio da je, nakon njegovog poslednjeg boravka u Beogradu pre par godina, ekonomski napredak Srbije još vidljiviji, te izrazio uverenje da će privredni odnosi dve zemlje, u okviru daljeg razvijanja strateškog partnerstva, biti značajno unapređeni. 

Predsednica Vlade je srdačno zahvalila i na podršci Azerbejdžana našoj kandidaturi za domaćina specijalizovane izložbe EXPO 2027, te pozvala Azerbejdžan da uzme učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija