Politika

Kancelarija za KiM: Na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu spaljena trobojka

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2023

-

11:45

Kancelarija za KiM: Na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu spaljena trobojka
Kancelarija za KiM: Na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu spaljena trobojka - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka.

Na tom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. 

Kako se navodi paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila. 

Dodaje se da će Kancelarija zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviti novu trobojku, kao što je i svaki put do sada obnavljala i gradila ono što "Kurtijevi ekstremisti" pale i ruše.

"Pozivamo međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoču i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da su spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, "slika i prilika" Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u, kako se navodi, njihovim suludim aktima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija