Politika

Obradović: Vratićemo penzionerima penzije

Komentari

Autor: FoNet

27/11/2023

-

12:34

Obradović: Vratićemo penzionerima penzije
Boško Obradović - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da izborna lista pod rednim brojem 4 "Nacionalno okupljanje – Dveri – Zavetnici" garantuje svim najstarijim sugrađanima da će ispraviti nepravde koje im je nanela aktuelna vlast, saopšteno je danas.

"Najpre, biće im u više mesečnih rata vraćeni svi oteti delovi penzija", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je rekao da će biti ukinut krajnje diskriminatorski član zakona prema kojem onaj ko ima navršenih 40 godina radnog staža, ali nije ispunio starosni uslov za penziju, dobija trajno umanjenje penzije.

"Takva nepravda mora biti hitno ispravljena. Svako sledeće povećanje penzija i njihovo usklađivanje sa rastom troškova života neće biti isto za sve, već će penzioneri sa niskim penzijama dobijati veće povećanje.Svi oni koji nemaju nikakva primanja u starosti dobiće socijalnu penziju od države", rekao je Obradović.

Pokret Dveri predlaže i da se povećaju minimalne penzije, da se socijalno ugroženim penzionerima dodeli poseban dodatak za energente i druge povećane troškove života, najmanje u visini od 15.000 dinara.

Komentari (0)

Srbija