Politika

Vučić: Rešili smo da nešto uradimo za naš narod i promenimo lice Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

19:13

Vučić: Rešili smo da nešto uradimo za naš narod i promenimo lice Srbije
SNS skup u Užicu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je u Užicu, na predizbornom skupu naprednjaka "Srbija ne sme da stane", da je sadašnja vlast rešila da nešto uradi za naš narod i promeni lice Srbije.

"Govorili su za auto-put - pa nemoj kroz tu opštinu, daj malo ovamo, a niko nikad ništa ne uradi. Ali to da sede i da pričaju u kafani, da sede da pričaju uz jagnjetinu i da objasne po jedno stotinu puta kuda treba da ide auto-put, to smo svaki dan radili. Svi političari u ovoj zemlji. A onda smo konačno rešili da nešto uradimo za naš narod. Rešili da promenimo lice ove zemlje. Rešili da pokažemo da možemo nešto da napravimo", rekao je Vučić.

Istakao je da se sada završava najteža deonica autoputa Miloš Veliki do Požege.

"Auto-put do Požege je najteži deo auto-puta, zbog tunela Munjino Brdo i Laz, koji će biti drugi i treći po veličini iza fuškogorskog tunela, dakle više od tri kilometra dužine teških tunela. Kada to budemo završili, a završićemo za šest ili sedam meseci", rekao je Vučić.

Rekao je da će biti nastavljena gradnja autoputa ka Arilju, Ivanjici, Dugoj Poljani i  Sjenici.

"I odatle idemo iz Duge Poljane ka Novoj Varoši sa brzom saobraćajnicom da bismo mogli južno-zlatiborski deo Prijepolja, Priboja i Nove Varoši da spojimo sa auto-putem", rekao je Vučić.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Najavio je i da će se graditi i brza saobraćajnica prema Užicu do Bele zemlje ka Višegradu. 

"Time bismo rešili i Zlatibor i Mokru Goru, taj prelepi deo Srbije, ali i Užice, da kao grad možemo da dovodimo mnogo više investitora i otvaramo fabrike", istakao je Vučić.

Vučić: Sutra isplata pomoći od 20.000 dinara za penzionere

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra penzionerima biti isplaćena državna pomoć od 20.000 dinara.

Vučić je na predizbornom skupu u Užicu rekao da će 1. decembra novčanu pomoć dobiti i korisnici socijalne pomoć, kao i negovateljice.

Takođe je najavljena i jednokratna pomoć za srednjoškolce u iznosu od 10.000 dinara, rekao je Vućić i istakao da je to dokaz da Srbija ima novca.

"Zbog tog su oni tužni što ne mogu da opljačkaju kao što su svoje vreme opljačkali. E, nećemo im dati da se vrate na pozicije iz kojih mogu da pljačkaju našu zemlju", poručio je Vučić.

Kako je ranije najavljeno biće isplaćena državna pomoć od po 20.000 dinara penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Takođe najavljena je isplata jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara za korisnike socijalne pomoći, kao i za osobe sa posebnim potrebama koje primaju novčanu podršku za tuđu negu i pomoć.

Vučević: Izbor 17. decembra je između Vučića i Đilasa

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da građani Srbije na izborima 17. decembra imaju samo dve opcije, ili Aleksandar Vučić ili Dragan Đilas, a sve ostalo, kako je rekao, suštinski ne postoji.

"Imate dva politička izbora. Imate dva politička puta. Imate dve politike. Na neki način imate i dve Srbije. Imate ovu pravu, narodnu Srbiju, Srbiju koja neće da stane.  Srbija koja ide napred. Srbija koja se bori za sve njene građane. Imate Srbiju zakatančenih fabrika, izgubljenih radnih mesta, bez puteva, auto-puteva, bez lekova, bez pomoći porodicama kojima je pomoć potrebna. Srbija koja se stidi sama sebe. Srbija koja ne sme da pobeđuje, nego mora uvek biti tamo gde su poraženi", poručio je Vučević na predizbornom skupu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" u Sportskoj hali u Užicu.

Dodao je da će biti kako narod odluči.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

On je prisutne podsetio kroz šta je sve Srbija u proteklih 11 godina prošla - najveće poplave, najveće migracije, najteže ekonomske mere, dve godine korone, borbe za ljudske živote, posle toga rat u Ukrajini i pritisci na Srbiju, sve do poslednjeg sukoba između Izraela i Palestine.

"Pri tome ta živa rana naša, Kosova i Metohije, otvorena je i sipaju so na nju svaki dan, godinama, godinama, decenijama, a ipak, zahvaljujući vama, zahvaljujući narodu Srbije, građanima i uvek ono što istaknem ne iz nekog idolopoklonstva, nego iz činjenice istine i u snažno liderstvo predsednika države, tada i premijera, danas predsednika države Aleksandra Vučića, Srbija ne da nije stala, nego se uzdigla", rekao je Vučević.

On je pozvao sve prisutne da 17. decembra uzmu olovke u ruke i glasaju, jer je, kako je rekao, samo jedan izbor.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Samo jedna opcija za Srbiju koja nema vremena da čeka, za Srbiju koja neće da bude poražena nego da je na strani pobednika gde je uvek bila, na listićima, na listiću broj 1 lista Aleksandar Vučić. Srbija ne sme da stane, u pobedi za Srbiju, za svu našu decu i za njihovu decu", poručio je Vučević.

Komentari (0)

Srbija