Politika

Damnjanović: Rok za podnošenje izveštaja o troškovima kampanje ističe sutra

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2023

-

12:27

Damnjanović: Rok za podnošenje izveštaja o troškovima kampanje ističe sutra
Damnjanović: Rok za podnošenje izveštaja o troškovima kampanje ističe sutra - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Rok za podnošenje preliminarnog izveštaja o troškovima izborne kampanje Agenciji za sprečavanje korupcije od strane političkih subjekata koji učestvuju u izbornoj kampanji ističe sutra, izjavio je direktor ove agencije Dejan Damnjanović.

"Podsećam sve aktere koji imaju ovu obavezu da je ispune do sutra, a naša je obaveza da te izveštaje obradimo i sa njima izađemo u javnost", rekao je on za TV Prva.

Prema njegovim rečima, Agencija za sprečavanje korupcije je veoma zauzeta oko predizborne kampanje i ima 140 posmatrača na terenu. Kako je dodao, Agenciji je stigao veliki prijava na prekršaje koji nastaju u toku kampanje.

"Mi tu postupamo po dva zakona i to po Zakonu o sprečavanju korupcije i po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti. Kada je reč o prekršajima i kaznama za njih, ima ih više među kojima je i oduzimanje određenog procenta sredstava, ali ima i krivične odgovornosti", naveo je Damnjanović.

Prema informacijama sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, preliminarni izveštaj se odnosi na sve prihode i troškove u vezi sa izbornom kampanjom od dana raspisivanja izbora do 15 dana pre dana određenog za glasanje, što znači da ovaj izveštaj obuhvata period od 1. novembra do 2. decembra ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija