Politika

Jeremić: Ukoliko prođe plan za nezavisnost KiM sledi plan za ukidanje Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2023

-

17:14

Jeremić: Ukoliko prođe plan za nezavisnost KiM sledi plan za ukidanje Republike Srpske
Jeremić: Ukoliko prođe plan za nezavisnost KiM sledi plan za ukidanje Republike Srpske - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić izjavio je danas da će ukoliko prođe francusko-nemački plan za nezavisnost tzv. Kosova uslediti i "francusko-nemački plan 2", koji će kako je rekao, biti plan za reviziju Dejtonskog sporazuma.

"To znači ukidanje Republike Srpske. Zato je neophodno odbaciti ’francusko-nemački’ plan za nezavisnost Kosova i Metohije, a potom sesti i ispregovarati, pre svega sa Evropom, o budućnosti naših odnosa", rekao je Jeremić na predizbornoj konvenciji u Čačku pod nazivom "Okrugli sto sa narodom" na kojoj je pored njega govorio predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Aleksandar Radojević.

Jeremić je rekao da je važno da Srbija nikako ne prihvati francusko-nemački plan i da će se za to zalagati Narodna stranka.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Aleksandar Radojević rekao je da je nedopustivo da građani južne srpske pokrajine ne mogu na svojoj teritoriji izaći na predstojeće izbore već će morati da glasaju u Raškoj, Tutinu, Kuršumliji i Vranju.

"Građani Srbije će moći na predstojećim izborima da glasaju i u Nemačkoj i u Francuskoj i u Italiji, ali neće moći da glasaju na Kosovu, to je nešto što je nedopustivo, to je nešto što je tragedija i to je nešto što mi u Narodnoj stranci mislimo da ne sme biti uslov ni za kakve integracije i ni za šta što je vezano za nas građane Srbije", Radojević.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija