Politika

Jeremić: Dovođenje visokih tehnologija, a ne davanje subvencija stranim kompanijama

Komentari

Autor: Fonet

05/12/2023

-

10:59

Jeremić: Dovođenje visokih tehnologija, a ne davanje subvencija stranim kompanijama
Jeremić: Dovođenje visokih tehnologija, a ne davanje subvencija stranim kompanijama - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Srbiji neophodan "kvantni skok u ekonomiji" koji je moguće ostvariti dovođenjem visokih tehnologija, a ne davanjem subvencija stranim kompanijama i do 144.000 evra po radnom mestu za proizvodnju sapuna, šampona, čokolada i za motanje kablova, saopštila je danas ta partija.

"Proizvodnja čipova u Srbiji donela bi prihode od poreza 100 puta veće od poreza koji plaćaju strane fabrike kablova i čokolade. Da bi se to dogodilo, proizvodnja čipova može se organizovati samo u državi vladavine prava, a ne u državi u kojoj je pljačka osnovni princip i zato je neophodno suzbiti korupciju i sprovoditi zakone", rekao je Jeremić na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

On je ukazao da se danas 90 odsto čipova proizvodi na Tajvanu, a da se u narednih pet godina planira izmeštanje proizvodnje na dvadesetak lokacija u svetu zbog opasnosti od rata u istočnoj Aziji i da je nekoliko mesta za proizvodnju planirano u evropskim državama van Evropske unije.

"To je velika prilika za Srbiju da dovedemo visoku tehnologiju. Narodna stranka ima kontakte u svetu i zna kako da dovede takve investicije u Srbiju. Mi nismo protiv stranih investitora, mi smo za strane investicije, ali one koje će doneti visoke plate, a ne one koje ljudima donose male plate tako da žive na ivici egzistencije", rekao je Jeremić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija