Politika

Vučić na završnom predizbornom skupu naprednjaka u Kragujevcu: "Vlast se osvaja samo narodnom voljom"

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2023

-

17:18

Vučić na završnom predizbornom skupu naprednjaka u Kragujevcu: "Vlast se osvaja samo narodnom voljom"
Vučić na završnom predizbornom skupu naprednjaka u Kragujevcu: "Vlast se osvaja samo narodnom voljom" - Copyright FoNet/Instagram Miloš Vučević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras sa završnog mitinga koalicije okupljene oko liste "Srbija ne sme da stane" u Kragujevcu da neće biti zadovoljan ničim osim osvajanjem apsolutne većine u parlamentu kako bi zemlja imala mir i stabilnost i kako bi bilo moguće doneti važne odluke.

"Ja očekujem da ih pobedimo. Da ih pobedimo i da obezbedimo apsolutnu većinu u Skupštini Srbije. Više od 125 mandata, kako bi Srbija imala mir i stabilnost i kako bi znala kojim putem će da ide. Zato od vas tražim da se angažujete i da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Apsolutna većina. Drugim nismo zadovoljni", poručio je Vučić.

Predsednik je naglasio da opozicija zna da će izgubiti na izborima u nedelju i za to već priprema planove i poručio im da vlast u Srbiji može da se osvaja samo narodnom voljom.

"Mnogo smo kampanja imali, ova je bila teška. Uglavnom su je vodili na prljav način, vređajući naše porodice, napadajući našu zemlju, nazivajući je zverinjakom, nazivajući ne samo svoje protivnike već i sve koji nisu saglasni sa njima umobolnim ljudima. To im je najnoviji zaključak od juče. A ja ovde i na svakom drugom mestu vidim divne ljude, vidim Srbiju, kao i one koji vole Srbiju više od bilo koga", rekao je Vučić.

Poručio je da ti ljudi nisu umobolni već da upavo oni predstavljaju Srbiju.

"I ja večeras neću mnogo da govorim o političkim protivnicima, jer čini mi se da su oni sve rekli o sebi. Reći ću nešto o njihovim planovima. Znaju oni da će u nedelju Srbija da pobedi, što znači da će još četiri godine da budu bez vlasti. Znaju oni to dobro i zato su spremili svoje planove, koji su takođe planovi protiv Srbije", rekao je Vučić.

FoNet/Instagram Miloš Vučević

 

Kazao je da će već u nedelju posle 21.00 čas, kako je rekao, glavni Đilasov potrčko Miloš Jovanović, da izađe i kaže kako su pobedili u Beogradu. 

"I valjda misle da će time nekoga da uplaše, pa će da zauzimaju institucije. U Srbiji će vlast da se osvaja samo vašom voljom, narodnom voljom, voljom građana Srbije. Mi ćemo našim protivnicima da čestitamo ako izgubimo. A od njih čestitke i ne očekujemo. Očekujemo čestitke od naroda zato što ćemo Srbiju da vodimo pošteno, odgovorno i ozbiljno", naglasio je Vučić.


Istakao je da neće Srbija da se vraća u godine katančenja fabrika, uništavanje privrede i Kragujevca i čitave Šumadije. 

"Srbija hoće moderne puteve, autoputeve, pruge, bolnice, kliničke centre. Srbija hoće i autoput Karađorđe, hoće vezu Topole i Kragujevca. Šumadija hoće da ide napred", rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću na prisustvu skupu u Kragujevcu i njegovoj podršci.

On je dodao da je program opozicije samo rušenje Aleksandra Vučića i da nemaju nikakvu političku platformu, posebno oko važnih pitanja kakvo je Kosovo i Metohija.

Predsednik je još jednom ponovio da će penzije od januara porasti 14,8 odsto, a da će do kraja mandata 2027. godine one biti 650 evra, kao i da će prosečna plate tada dostići nivo od 1400 evra.

"Srbija ima veliku priliku da u naredne četiri godine napravi najveći rast u svojoj istoriji", naglasio je Vučić .

Dodao je da je njegova želja da građani žive bolje nego sada i da svaki put može da ih pogleda u lice. Naglasio je da je uvek gledao da sačuva sve što je mogao u nemogućim uslovima i da pomogne narodu, a da u isto vreme ne bude ugrožen ekonomski napredak.

"Za našu zemlju je važno da čuvamo stabilnost. Da čuvamo mir. Ali je strašno važno da čuvamo samostalnost u odlučivanju, svoju nezavisnu i suverenu politiku. Da vi, građani Srbije, donosite odluke, a ne ambasadori i strani centri moći", naglasio je Vučić.

Predsednik je naglasio i da je predstojeći sajam Ekspo 2027 prilika za Srbiju da napreduje i doživi pravi procvat.

"I Kragujevac će ponovo da proizvodi automobile. I ponovo da podiže Srbiju iz prelepe Šumadije", poručio je Vučić.

Predizborni skup u kragujevcu završen je vatrometom, a pušteni su i baloni u bojama srpske zastave.

Nikolić: Dočekao sam da naprednjaci budu najbolja vlast u Srbiji

Bivši predsednik Srbije i osnivač Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je danas u Kragujevcu da će SNS pobediti sa takvom razlikom da može sama da formira vladu.

"Moje srce je tražilo da iskreno i otvoreno kažem da želim dobro Srbiji što nije moguće bez pobede SNS. Moje srce je tražilo da ustanem kada su neki pomislili da treba da sednu, da stanem na svetlo kada su neki počeli da se sklanjaju u senku. Pobedićete sa takvom razlikom da možete sami da formirate vladu. A posle odlučite sa kime ćete, uvek sa onim ko neće da vas ucenjuje," rekao je Nikolić i dodao da je pobeda važna zbog Srbije.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo što govori na završnom predizbornom skupu SNS u Kragujevcu, gradu iz koga se pre 33 godine otisnuo u politiku i rekao da je grad oživeo tek kada su naprednjaci preuzeli lokalnu vlast i kada su uz pomoć predsednika i Vlade Srbije vratili nagomilane dugove, sredili lokalnu upravu i počeli da investiraju. 

"Danas je ponovo lepo živeti u Kragujevcu", kazao je Nikolić i dodao da je doživeo i preživeo dosta sreće i razočaranja, ali je dočekao najveću sreću da naprednjaci budu najbolja vlast u Srbiji. 

Dodao je da je zapamtio mnogo loših vlada u Srbiji i da zato ima obavezu da kaže šta zemlju čeka ako se upusti u avanturu i promeni vlast. 

"Povukli bi Srbiju svako na svoju stranu i dok se narod osvesti Srbija bi bila raščerečena", rekao je Nikolić i ocenioda Vučić uz sve probleme, odlično vodi Srbiju. 

Nikolić je dodao da se naši manji prijatelji sa zapada ne smiruju i suprotno međunarodnom pravu čine sve što je u njihovoj moći da nas ucene i nateraju na samouništenje priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije. 

FoNet/Instagram Miloš Vučević

 

Prema njegovim rečima, nakon toga će reći da će ozbiljno da razmisle da nas prime u društvo u EU, iz koje nam dolazi, kao je rekao, dosta dobrog, ali i mnogo zla.

Ljajić: Opozcija može da brani samo izborni poraz

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić istakao je da koalicija okupljena oko liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" da će političkim protivnicima na sve optužbe odgovoriti rezultatom na izborima 17. decembra.

Ljaljić je ukazao na to da se već nedelju dana vodi "besomučna hajka" na 2.000 javnih ličnosti koje su dale potpis podrške listi SNS-a, ali da ne treba da se na to odgovara istom merom.

Kako je naveo, oni na taj način stvaraju alibi za izborni poraz koji će biti najubedljiviji do sada. 

"Pričali su da će protestovati na ulicama, da će braniti izbornu volju, a njihova istraživanja pokazuju da smo apsolutni pobednici. Oni mogu da brane samo izborni poraz i ništa drugo. Kakva to može da bude izborna krađa kada je od ukupno 18 izbornih lista, 14 opozicionih i imaju po dva čoveka (kontrolora) na svakom biračkom mestu", rekao je Ljajić.

On je rekao da verbalno nasilje dostiže neslućene razmere.     

"Oni sve nas gledaju sa intelektualne, moralne visine. Misle da su oni moralna vertikala ovog društva, a mi ćemo im pokazati da nisu 17. decembra", poručio je Ljajić    Istakao je da će tada postati jasno da nema nasilja, mržnje i podela, već onoga što je Srbiji potrebno - jedinstva i snage.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Kragujevac ne sme da stane" Nenad Filipović ukazao je na najvažnije investicije u ovom gradu u sektoru obrazovanja, nauke i tehnologije i istakao da su posebno ponosni na Data centar i Centre izvrsnosti u koje je uloženo više od 18 miliona evra, u kojima radi i uči 1.500 studenata, 300 istraživača. 

On je rekao da je pristao da bude prvi na listi "Kragujevac ne sme da stane" jer to vidi kao patriotsku dužnost, a ne kroz politiku, i da želi da na taj način učini bar deo onoga što je za Kragujevac učinio predsednik Srbije. 

"Univerzitet u Kragujevcu nije najveći u Srbiji, ali je prošle godine proglašen kao najbolji u zemlji i regionu. To je zahvaljujući dobrim uslovima, želim da se zahvalim i premijerki i predsedniku Srbije i da kažem da nikada nismo imali bolje uslove za život i rad", rekao je Filipović na mitingu SNS u Kragujevcu.

Istakao je da je u Kragujevcu izgrađeno 200 stanova za mlade istraživače i najavio izgradnju 200 novih, i da osim tih uslova u gradu postoje ozbiljni uslovi za rad, kao što je pristup superkompjuterima, Inovacioni distrikt i naučno - tehnološki park, a kako Srbija mora da ide u korak sa svetom u tehnološkom i naučnom smislu, izuzetan trud mora biti uložen u razvoj centra za sajberbezbednost, bioinformatiku i veštačku inteligenciju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija