Politika

Glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji počelo u SAD

Komentari

Autor: FoNet

16/12/2023

-

23:14

Glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji počelo u SAD
Glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji počelo u SAD - Copyright AP/ Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji danas je počelo u Sjedinjenim Američkim Državama, a glasačka mesta su otvorena u našoj ambasadi u Vašingtonu i u konzulatima u Čikagu i Njujorku.

Za glasanje su se prijavila 1.143 državljana Srbije - u Čikagu 539, u Njujorku 335, a u Vašingtonu 269, prenosi Glas Amerike.

"Kada je u pitanju glasanje u inostranstvu, ista je procedura kao na glasanju u Srbiji. Sve liste koje su zastupljene na glasačkom listiću imale su pravo da nominuju svoje predstavnike u prošireni sastav biračkog odbora, tako da i u SAD u biračkom odboru imamo predstavnike svih lista, a tu su i posmatrači", rekao je Glasu Amerike predsednik biračkog odbora na glasačkom mestu u ambasadi u Vašingtonu Dušan Kozarev.

On je naveo da je do 14 časova po lokalnom vremenu glasalo je 51,67 odsto upisanih birača u Vašingtonu, odnosno 139 osoba, a među njima je bio i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić. Pored SAD, danas se glasa i u Velikoj Britaniji, Portugaliji i Kanadi. Za glasanje u inostranstvu na 81 biračkom mestu u 35 država prijavilo se 32.216 državljana Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija