Politika

Vučić sa Bergerom o EU: Članstvo apsolutni spoljnopolitički prioritet, podrška Nemačke ključna

Komentari

Autor: FoNet

30/07/2021

-

13:37

Vučić sa Bergerom o EU: Članstvo apsolutni spoljnopolitički prioritet, podrška Nemačke ključna
Vučić sa Bergerom o EU: Članstvo apsolutni spoljnopolitički prioritet, podrška Nemačke ključna - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Migelom Bergerom, da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije i da je na tom putu podrška Nemačke od ključnog značaja za našu zemlju.

Vučić je izrazio očekivanje da će Nemačka pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i pronalasku kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti interese obe strane i omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora, saopšteno je kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, a posebno ekonomske saradnje.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Srbija je jedan od glavnih pokretača povezivanja zemalja regiona putem brojnih projekata i inicijativa, od kojih će Otvoreni Balkan predstavljati jednu od okosnica buduće saradnje koja će okupljati ljude, kompanije i investitore u cilju podizanja kvaliteta života svih građana u ovom regionu", rekao je Vučić i dodao da je ova inicijativa kompatibilna i dopunjujuća Berlinskom procesu kao veoma dobrom forumu za jačanje regionalne saradnje i razvoja.

On je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja u Srbiji.

"Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene", rekao je Vučić i naglasio da su pozitivna iskustva nemačkih kompanija koje već dugo posluju u Srbiji najbolji pokazatelj investicionih potencijala kojima naša zemlja raspolaže.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija