Politika

Đilas: Upozorenje evroparlamentarcima da ne dolaze s predlogom "pokušaja unapređenja demokratije"

Komentari

Autor: FoNet

30/07/2021

-

14:47

Đilas: Upozorenje evroparlamentarcima da ne dolaze s predlogom "pokušaja unapređenja demokratije"
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U narednih godinu dana se rešava pitanje opstanka Srbije, jer smo sada u situaciji da će ovo što se dešava imati srećan kraj za narod i građane, ili za mafijašku vlast, izjavio je danas na konferenciji za medije lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a evroparlamentarcima je poručio da ne dolaze sa "pokušajem unapređenja demokratije".

Đilas je ocenio da trenutno možemo da biramo da li ćemo imati "slobodnu Srbiju ili Kolumbiju Pabla Eskobara usred Evrope", i naglasio da je to poruka koju šalje građanima Srbije, ali i evropskim partnerima pod čijim pokroviteljstvom se odvija dijalog između vlasti i opozicije sa ciljem obezbeđivanja uslova za izbore u skladu sa evropskim standardima.

"Uz svo poštovanje, mi više nemamo vremena ni prava da se dogovaramo oko unapređenja demokratije u Srbiji, jer mi demokratiju nemamo", rekao je Đilas i precizirao da SSP ne napušta razgovore o izbornim uslovima, već će sačekati da vide kakav je predlog evroparlamentaraca i da li on zadovoljava minimum standarda.

"Ovo je samo upozorenje evroparlamentarcima da ne dolaze sa predlogom 'pokušaja unapređenja demokratije', jer mi ovde demokratiju nemamo, nas interesuju predlozi koji će osloboditi RTS, sprečiti pritisak na birače i omogućiti kontrolu izbora", kazao je predsednik SSP.

"Ako to budu predlozi da se poštuje zakon, mi ćemo ih prihvatiti, ali ako to bude 'kozmetika i šminka', onda se time više nećemo baviti", najavio je Đilas.

Obraćajući se vlastima u Srbiji, a posebno predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru policije Aleksandru Vulinu, Đilas je ocenio da su ogrezli u kriminalu i korupciji i da se zna ko je napravio klan Veljka Belivuka i Saleta Mutavog, ko je postavio Nebojšu Stefanovića za ministra, a Dijanu Hrkalović za šefa policije, i ko im je omogućio da razbijaju proteste, biju demonstrante i dave novinare.

"Zna se sve to i još mnogo toga i zna se da to nismo Marinika Tepić i ja, niti nas uz sve laži možete povezati sa zločincima, i Srbija to zna", kazao je Đilas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija