Politika

Šesti protest isred RIK-a: Studenti dali rok Vučiću da ispuni zahteve ili će blokirati Beograd

Komentari

Autor: FoNet

23/12/2023

-

19:40

Šesti protest isred RIK-a: Studenti dali rok Vučiću da ispuni zahteve ili će blokirati Beograd
Šesti protest isred RIK-a: Studenti dali rok Vučiću da ispuni zahteve ili će blokirati Beograd - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Stotinak građana okupilo se večeras u Ulici kralja Milana, ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), na šestom po redu protestu u organizaciji koalicije "Srbija protiv nasilja" koja traži  poništavanje izbora na svim nivoima.

Ulica kralja Milana nešto posle 18 časova zatvorena je za saobraćaj.

Opozicioni poslanici Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Jelena Milošević i Danijela Grujić, koji u zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana štrajkuju glađu tražeći poništavanje izbora, izašli su među učesnike večerašnjeg protesta i razgovarali sa njima. Poslanici su razgovarali i sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Aleksić je pozvao sve građane da sutra dođu u što većem broju ispred sedišta RIK-a kako bi iskazali nezadovoljstvo.

"Molim vas da pozovete ljude, prijatelje, da ih dođe što više, da dođe svako kome je stalo do slobode, dostojanstva i ljudskih prava", poručio je Aleksić.

On je najavio da se protesti nastavlja u ponedeljak, jer "nema vremena za čekanje i odlaganje".

"Niko nije ovde iz hira. Institucije su nas ostavile, država nas prodala", izjavio je Aleksić.

Studenti koji takođe organizuju proteste ispred RIK-a najavili su da će, ako se do sutra uveče ne ispune njihovi zahtevi za ponavljanje gradskih izbora i utvrdi kako se uopšte došlo u ovakvu situaciju, krenuti u blokadu čitavog Beograda u ponedeljak od 12 do 18 časova. Studenti traže poništavanje izbora održanih 17. decembra i utvrđivanje kako se došlo do situacije u kojoj se održavaju protesti.

Predstavnik studenata koji protestuju, Dimitrije Dimić pozvao je građane da im se pridruže i ponesu toplu odeću i hranu.

Inače, jedan od nosilaca liste koalicije "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić od danas će svakodnevno priamti infuzije zbog zdravstvenog stanja koje je ugroženo štrajkom glađu od 18. decembra, saopštila je ranije danas Stranka slobode i pravde.

Iz SSP-a su podsetili da su se Mariniki Tepić u štrajku glađu pridružile narodne poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od danas i narodni poslanici Janko Veselinović i Željko Veselinović.

U saopštenju se navodi da se protesti ispred zgrade Republičke izborne komisije nastavljaju, kako bi se, ističu, poslala poruka da "volja građana Srbije mora da se poštuje i da im krađa neće proći".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija