Politika

Aleksić: Vučić spreman na sve

Komentari

Autor: FoNet

26/12/2023

-

09:15

Aleksić: Vučić spreman na sve
Miroslav Aleksić - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić izjavio je danas da je odluka Vlade Srbije da od Nove godine omogući slobodno kretanje svim vozilima sa Kosova i Metohije, dokaz da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "spreman na sve kako bi sačuvao svoju vlast".

"Dok na beogradskim ulicama tuče studente koji mirno protestuju protiv izborne krađe i traže poništavanje pokradenih izbora, Srbe na Kosovu i Metohiji ostavlja na milost i nemilost svom koalicionom partneru Aljbinu Kurtiju", poručio je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je dodao da treba podsetiti da su zbog tih istih tablica, Srbi sa Kosova i Metohije držali u blokadi puteve, napustili institucije na KiM, bojkotovali izbore i sve institucije predali u ruke Albancima.

"Naravno, sve to na preporuku velikog patriote Aleksandra Vučića za kog je sve ovo bila očigledno jedna predstava, a život Srba u našoj južnoj pokrajini mu je na poslednjem mestu. Doći će dan kada ćemo saznati šta je sve obećavao strancima, a po svemu sudeći zadužio nas je mnogo", ocenio je Aleksić.

On je upitao kako je moguće da Srbija bude jedina zemlja u kojoj američki i ruski ambasador imaju iste stavove.

"Čestitke za pokradene izbore, brutalno kršenje volje naroda i najavljivanje saradnje sa nelegitimnom budućom Vladom od strane američkog ambasadora, a sve to u zamenu za priznavanje simbola kosovske državnosti i tiho ispunjavanje svih obaveza iz sporazuma koje Vučić sam bez poverenog mandata prihvatao. Nacionalni interesi i volja naroda ne smeju nikada biti predmet trgovine", dodao je Aleksić.

 

Komentari (0)

Srbija